Goud verkopen voor beste prijs 2024 | Inkoop Goud Gouda

Goud verkopen bij Inkoop Goud Gouda

Ontvang direct geld voor uw oude goud

Goud verkopen? Inkoop Goud Gouda koopt uw goud tegen de hoogste prijs.

Het komt steeds vaker voor dat mensen hun oude goud verkopen. Goud is namelijk een zeer waardevol edelmetaal en erg geliefd voor sieraden. Vele mensen hebben nog oude sieraden liggen die niet langer gedragen worden, maar wat kunt u daarmee doen?

Het weggooien van edelmetalen is natuurlijk zonde, zeker omdat iedereen weet dat goud waardevol is. Daarom is het verkopen van goud een goed idee.

Het is verstandig om de goudkoers in de gaten te houden voordat u overgaat tot het verkopen van uw goud. De waarde van goud fluctueert namelijk en door de prijs in de gaten te houden kunt u het meest gunstige moment kiezen om uw goud te verkopen.

Met de simpele rekentool op onze website berekent u eenvoudig en snel de waarde van het te verkopen goud.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Goud prijs per gram per karaat

Op onze website vindt u een rekentool waarmee u eenvoudig kunt berekenen hoeveel geld uw goud waard is.

In de rekentool berekent u simpelweg de goudprijs per gram die u wilt verkopen. Vervolgens komen daar vier resultaten uit voor 8 karaat, 14 karaat, 18 karaat en 21.6 karaat. Zo weet u gemakkelijk en snel hoeveel geld u krijgt als u uw goud verkoopt.

*Onderstaande tabel geeft een prijsvoorbeeld aan. Doordat de goudkoers fluctueert kan deze afwijken van de huidige goudkoers en kunt u een andere prijs krijgen voor het te verkopen goud.

De inkoop prijs van goud
Gewicht in gram
1351020406080100200
Waarde in euro per karaat81.2842.8371.39142.78285.55571.10856.651142.201427.752855.50
1427.6082.81138.02276.03552.061104.131656.192208.262760.325520.64
1834.98104.94174.90349.80699.601399.202098.802798.393497.996995.98
21.642.85128.56214.27428.55857.101714.202571.303428.404285.508570.99

Check de echtheid van uw goud

Om oud goud te kunnen verkopen moet het natuurlijk wel echt goud zijn.

Maar hoe weet u dat zeker? Hoe checkt u de echtheid van het goud?

Er zijn een aantal indicatoren waar u naar kunt kijken om de echtheid van uw goud te bepalen behalve het ‘stempeltje’ waarmee het karaat aangeduid wordt op sieraden. Niet elk sieraad heeft die stempel namelijk.

Staat er “Doublé” of “Americano” op uw sieraad dan weet u zeker dat het sieraad enkel verguld is. Bovendien oxideert goud niet en mochten er oxidatie vlekken op uw sieraad zitten dan weet u ook zeker dat het geen echt goud betreft.

U kunt het goud ook testen met een magneet. Echt goud is namelijk niet magnetisch en zal niet aan een magneet blijven plakken.

Het bepalen van de echtheid van goud en oud goud is moeilijk als u niet de juiste spullen in huis hebt. De toetssteen methode is de meest betrouwbare methode om oud goud thuis te kunnen testen.
Een toetssteen set is vrij prijzig (rond de 90 euro) en bevat een aantal toets-vloeistoffen op chemische basis die reageren met de verschillende karaten goud. Aan de hand van de reactie per vloeistof kan niet alleen de echtheid van oud goud maar ook het karaat van oud goud bepaald worden.

Bent u niet zeker van uw zaak of wilt u liever niet met een toetssteen set aan de gang, vraagt u dan uw juwelier om de waarde van uw oud goud te bepalen.

Goud inkoop Gouda Jos

Keurmerken van goud

Goud heeft verschillende keurmerken die ook wel eens goudstempels genoemd worden. Deze keurmerken van goud, of goudstempels, garanderen het goudgehalte in een sieraad. Op deze stempels staat een nummer die overeenkomt met het percentage puur goud dat in het sieraad verwerkt zit.

Een goudstempel is meestal te vinden op de achterzijde of binnenzijde van een sieraad. Voor sommige sieraden bevindt het goudkeurmerk zich op een labeltje aan de sluiting, of op de sluiting zelf. Dit ziet u vooral wanneer een sieraad erg dun is, zoals een armband of een collier.
Wilt u goud verkopen? Zoek dan het goudkeurmerk op.

In Nederland moet er verplicht een goudkeurmerk geplaatst worden op gouden sieraden.

Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën. Grote nieuwe voorwerpen, kleine nieuwe voorwerpen en grote en kleine gebruikte voorwerpen.

Elke categorie heeft een eigen stempel waarbij er bij de laatste twee categorieën ook nog onderscheid wordt gemaakt tussen WH (waarborg Holland) en EWN (Edelmetaal Waarborg Nederland). Dit zijn kantoor tekens bij conventie gehaltetekens. Dat betekend dat er voor ieder karaat maar liefst vijf verschillende goudstempels zijn.

Zo is 22 karaat, wat bestaat uit 916 duizendsten, te herkennen aan vijf verschillende goudstempels die allemaal het nummer 916 bevatten. Zo weet u snel het karaat van uw te verkopen goud.

AanduidingPercentage puur goudKaraat
99999.99%24
91691.6% 22
90090%21.6
83383.3%20
75075%18
58558.5%14
37537.5%9
33333.3%8

In Nederland wordt 8 karaat niet verkocht omdat het bij wet niet beschouwd mag worden als echt goud. In andere landen zoals Engeland en Duitsland worden dit karaat wel beschouwd als echt goud. 8 Karaat wordt dan ook vaak ‘Duits goud’ genoemd en 9 karaat wordt vaak ‘Engels goud’ genoemd.

Welke soorten goud kan ik verkopen?

Goud verkopen gaat verder dan alleen het verkopen van gouden sieraden die niet langer gedragen worden. Goud verkopen kan betekenen dat je oude gouden sieraden verkoopt. Maar goud verkopen kan ook betekenen dat je een oude munten collectie verkoopt waar gouden munten of munten die goud bevatten in zitten. Naast gouden sieraden en gouden munten kan je ook antiek goud verkopen. Onder antiek goud verstaan we goud wat inmiddels meer dan 100 jaar oud is. Dit kan vaak niet meer met de tijd mee en wordt daarom bijna nooit meer gedragen. Antiek goud verkopen levert je dezelfde waarde op als goud wat niet antiek is.

Naast gouden sieraden, gouden munten en antiek goud kan je ook sloop goud verkopen. Onder sloopgoud wordt alle soorten goud gezien wat kapot it, of dermate beschadigt dat het niet meer gebruikt of gedragen kan worden. Sloopgoud is dus goud wat omgesmolten moet worden. Maar dat maakt het niet minder waard. De gemiddelde gouden ring wordt tenslotte ook omgesmolten tot een nieuw sieraad. De grootste hoeveelheid goud die in omloop is, is goud afkomstig van mensen die goud verkopen, wat daarna omgesmolten wordt tot nieuwe sieraden.

En als laatste kun je nog goudbaren verkopen. Voor de inkoop van goudbaren kan je de goudbaren laten taxeren en inwisselen voor geld. Bij kleine hoeveelheden goud en goudbaren kan er direct cash geld uitgekeerd worden. Voor grotere bedragen is een bankoverschrijving nodig. Goudbaren worden meestal aangeduid in kilobaar. Een gekeurde kilo baar is 24 karaat en bevat 99.9% zuiver goud. De kleinste goudbaar is 1 gram en deze kunnen oplopen in gewicht tot 12,5 kilo. Al worden goudbaren van 12,5 kilo alleen gebruikt bij banken.

Gouden baren en munten

Ontwikkeling van de goudkoers

Vanaf de piek in de jaren 80 is de goud koers weer wat gedaald en voor ongeveer 20 jaar nagenoeg gelijk gebleven. Pas vanaf 2002 begon de goudkoers weer flink op te lopen. Dat kwam voornamelijk door het systeem wat gehanteerd wordt door Amerikaanse banken en de aanloop naar de crisis van 2008. Normaliter zal bij een crisis de goudprijs juist stijgen omdat het gezien wordt als een veilige haven. Maar tegen verwachtingen in, mede omdat de banken dreigde om te vallen. Moesten de banken naar goud leningen grijpen en deze op de markt verkopen voor geld om gaten te dichten. Hierdoor kwam er in een keer veel meer goud in omloop wat een negatief effect op de koers heeft gehad. Hierdoor zakte de goudprijs weer in met bijna 25% in 2008. Gelukkig kwam de koers deze klap weer te boven en is deze sindsdien blijven klimmen ondanks wat tegenslagen.

Zeker in de afgelopen jaren is de goudkoers natuurlijk flink gaan klimmen. Goud was de jaren na de crisis niet meer zo aantrekkelijk voor beleggers wat een nieuwe daling veroorzaakte in 2015. Dit was niet heel gek met het beleid van de centrale banken en de lage rentes. Daarbij speelde de herstellende economie ook een rol. In deze jaren waren aandelen en vastgoed simpelweg een betere belegging dan goud.

Dit veranderde in 2019 echter compleet door de toegenomen onzekerheid in de economie. De rentes van banken waren extreem laag en veroorzaakten veel zorgen bij beleggers. Hoewel er geen grote sprake was van inflatie werd er wel veel ‘asset inflation’ gezien. Het stijgen van de waarde van bezittingen. De recordstijgingen van de huizenmarkt hebben daar een grote rol in gehad. Maar de aanhoudende economische onzekerheid door de komst van corona heeft er ook zeker in meegespeeld. Er kwam twijfel in het geldsysteem waardoor de interesse in goud als veilige haven weer toenam.

Goudwaarde in jaren

Zo wordt oud goud getaxeerd

Als eerste wordt de zuiverheid van het goud gemeten door het karaat te bepalen. Hierbij wordt gezocht naar het keurmerk wat zich doorgaans aan de binnenzijde of achterzijde van een sieraad bevindt. Iedere zuiverheid heeft een uniek keurmerk waarvan het nummer overeenkomt met het karaat. Het karaat geeft de zuiverheid van het goud aan.

Bij het taxeren van goud is een keurmerk alleen is niet voldoende voor de waardebepaling van het goud. Daarom wordt er een tweede check uitgevoerd door middel van toetssteen en toetswater van verschillende gehaltes, ook wel koningswater genoemd. 

Het hoogst mogelijke karaat is 24, hierbij is het zuiver goud gehalte in het goud 99.9% Dit komt overeen met het keurmerk 999 wat op zo’n sieraad zal staan. Al komt 24 karaat bijna nooit voor bij sieraden. 

De weegschalen welke gebruikt worden om het goud te wegen zijn speciale gecertificeerde die goedgekeurd zijn door de EU. Deze weegschalen moeten zeer nauwkeurig zijn omdat elke gram telt voor de taxatie. Hierom worden ze elke maand opnieuw geijkt. 

Deze weegschalen worden gebruikt om uw te verkopen goud te wegen waarna het vermenigvuldigd wordt met de huidige koers voor het bijbehorende karaat. De koers wordt elke 10 seconden geupdate zodat je verzekerd bent van de meest actuele goudprijs

Mochten er nog vragen zijn over hoe het taxatieproces in zijn werk gaat, neem gerust contact met ons op.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe werkt goud verkopen bij Inkoop Goud Gouda?

Goud verkopen doet u veilig en vertrouwd bij inkoop goud gouda. Bij ons bent u aan het juiste adres en krijgt u een eerlijke prijs voor uw goud, wij nemen de tijd voor het taxeren van goud en zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt voor het goud wat u wil verkopen. Er zijn regels voor het inwisselen van goud. Wij houden ons aan deze regels tijdens het taxeren van uw goud. 

Zo gaat goud verkopen bij ons in zijn werk:

 • Maak een afspraak bij inkoop goud gouda.
  Maak snel en eenvoudig een afspraak om goud te verkopen via het afsprakensysteem op onze website. Of vul het contactformulier in.
 • Kom naar de afspraak toe en neem het te verkopen goud mee.
  Wanneer je naar de winkel komt kunt u de auto parkeren op het parkeerterrein van Klein Amerika (voer Klein Amerika 30 in op de navigatie) of loop vanaf het station in 10 minuten naar onze winkel.
 • Het goud wordt getaxeerd aan de hand van het keurmerk en een test met de toetssteen en toetswater.
  Goud verkopen bij inkoop goud gouda betekent dat wij de tijd nemen om het goud te verkopen goud te taxeren. Dit doen wij door het keurmerk in het goud te identificeren en door het gouden voorwerp over een schone toetssteen te halen waardoor er een zeer kleine hoeveelheid goud op de toetssteen achter blijft. Vervolgens wordt dit achterblijfsel getest met toetswater om het karaat te bepalen.
 • Nadat het karaat getoetst is wordt de bijbehorende goudkoers opgezocht.
  De goudkoers verandert voortdurend. Wij zoeken de meest actuele koers bij het karaat zodat je verzekerd bent van de juiste prijs voor het te verkopen goud.
 • Het goud wordt gewogen op een gecertificeerde en geijkte weegschaal.
  Het te verkopen goud wegen is een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Dit doen wij op gecertificeerde, gekeurde en geijkte weegschalen. Zo weet je zeker dat deze zeer nauwkeurig functioneren.
 • Het gewicht wordt vermenigvuldigt met de actuele goudkoers.
  Nadat we exact weten welk karaat het goud heeft en hoe veel gram goud het betreft vermenigvuldigen we dit met de meest actuele goudkoers zodat je een eerlijke prijs krijgt voor het te verkopen goud.
 • Jouw geld wordt uitbetaald in contanten of per bankoverschrijving. (Mocht het bedrag te hoog zijn wordt de uitbetaling gedaan per bankoverschrijving).
  Nu we precies weten wat het te verkopen goud waard is betalen we dit aan je uit. Tot een zeker bedrag kan dit in contanten indien gewenst. Natuurlijk begrijpen we het dat veel mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan een bankoverschrijving. Dit voorkomt dat je met grote bedragen cash geld over straat moet. Wij kunnen bij goud verkopen ook het bedrag overmaken naar de bankrekening.
Goud baren

Waar kan je veilig goud verkopen?

Oud goud verkopen kan natuurlijk op een heleboel plaatsen zoals de juwelier, diverse goudinkopers en lokale pandjeshuizen. Maar je zal niet overal de meest gunstige prijs voor je oude goud krijgen. Het is aan te raden om altijd bij diverse goudinkopers langs te gaan en te kijken waar je de meest gunstige prijs krijgt.

 In de praktijk komt het helaas voor dat je bij veel inkopers helemaal geen eerlijke prijs krijgt voor het te verkopen goud. Zo wordt bij sommige inkopers het goud niet getoetst of gaat een inkoper ervanuit dat alles 14 karaat betreft. Let dus zeker goed op wanneer je een hoger karaat goud te verkopen hebt. 

Laat je ook nooit vertellen dat oude gouden sieraden die niet meer ‘in’ zijn of beschadigt zijn alleen nog door kunnen voor sloopgoud waardoor het minder waard zou zijn. Zelfs kapotte of antieke sieraden zijn evenveel waard als een sieraad wat slechts een jaar oud is. Ook voor sloopgoud is de eerlijke prijs, het exacte aantal gram x de actuele goudkoers van het bijbehorende karaat. Sommige inkopers proberen dit om de absolute bodemprijs voor goud te betalen zodat ze vervolgens snel tot wel het vijfvoudige kunnen krijgen wanneer ze het goud verkopen aan een eerlijke goudinkoper. 

Bij Inkoop Goud Gouda houden wij ons aan de regels voor het inwisselen van goud en ben je verzekerd van een eerlijke prijs, een goede en veilige afhandeling van zaken wanneer je oud goud wil verkopen.

Inkoop Goud Juwelier Jos

Inkoop oud goud

Wat wordt er precies bedoeld wanneer we spreken over oud goud verkopen? Met oud goud verkopen, soms ook wel sloopgoud genoemd, wordt het verkopen van oude gouden sieraden en gouden voorwerpen bedoeld die niet langer gedragen of gebruikt worden. De sieraden kunnen niet meer mee met de trends van nu of zijn beschadigt of zelfs kapot. Zeker bij kapotte gouden sieraden wordt er meestal over sloopgoud gesproken. Het feit dat het goud beschadigt of kapot is betekent niet dat het minder waard is. Gezien goud verkopen per gram gaat maakt het voor de waarde geen verschil of het sieraad kapot, of het goud beschadigd is. 

Oud goud is simpelweg goud waar je geen nut meer voor hebt en wat kapot is. Wat je wellicht wil verkopen. Denk daarbij aan die ring die je ooit gekregen hebt maar nooit meer draagt, of een kapotte armband of ketting. Maar ook goud wat je door een erfenis gekregen hebt wat te oubollig is om te dragen, maar wat je wel wellicht een nieuw leven kan geven. Op die manier kan het weer met de tijd mee en blijft het toch binnen de familie.  

Denk bij oud goud aan:

 1. Kapotte sieraden.
 2. Beschadigde sieraden.
 3. Gouden horloges en zakhorloges.
 4. Een gouden broche.
 5. Oude gouden sieraden welke niet meer gedragen worden.
 6. Je trouwring na scheiding.
 7. Goud wat je geërfd hebt van een overleden familielid.

Op welke plekken kan ik mijn goud inwisselen?

Je kan goud verkopen bij een de juwelier, een goudinkoper of een pandjeshuis. De veiligste locaties zijn de goudinkoper en de goudsmid/juwelier. Daar is de kans groter dat je de meest eerlijke prijs voor jouw goud krijgt. Om er zeker van te zijn dat je een eerlijke prijs voor het te verkopen goud krijgt moet je erop letten dat het goud nauwkeurig getaxeerd wordt en dat het vervolgens per karaat afgewogen wordt en vermenigvuldigt wordt met de actuele goudkoers. Aan het taxeren van goud zijn regels verbonden. Inkoop Goud Gouda volgt altijd de regels voor het verkopen van goud

Een andere plaats waar je oud goud kan verkopen is bijvoorbeeld via veilingsites zoals Catawiki of een verkoop platform als Marktplaats of Facebook Marketplace. Over het algemeen zijn de biedingen die je via dit soort veilingsites en verkoop platformen krijgt ver onder de daadwerkelijke waarde van het te verkopen goud. Kopers willen daar toch een goede deal vinden voor minder als wat ze kwijt zouden zijn bij de juwelier. 

Wanneer je gouden munten wil verkopen kan je er ook nog voor kiezen om naar een muntenbeurs te gaan. Oude munten kan je ook inwisselen voor geld bij de bank, alleen krijg je van de bank alleen de muntwaarde. Dat houd in dat als een muntje officieel 20ct waard is de bank je er 20ct voor uitkeert. Ook als dit een speciale verzamelaarsmunt is die voor verzamelaars honderden euro’s waard is. 

Goudbaar

Hoe herken je een goudinkoper?

Een betrouwbare goudexpert waar je goud kan verkopen herken je allereerst aan het feit dat deze zich ook uitgeeft als goudexpert of goudinkoper. Deze zitten meestal als juwelier of goudsmid in een juwelier gevestigd. Je kan natuurlijk ook altijd naar de reviews kijken die mensen achterlaten op het internet. Kijk daarbij ook vooral specifiek naar reviews die worden achtergelaten op Google. In Tegenstelling tot reviews op een website kunnen negatieve reviews op Google niet verwijdert worden wat dit een betrouwbare bron maakt. Daarnaast zal een goudexpert altijd handelen volgens de werkwijzen die wij hierboven omschreven hebben. Een goudexpert zal het goud eerst testen op echtheid en karaat door deze te toetsen met een toetssteen en toetswater. Daarna zal hij de bijbehorende actuele goudkoers zoeken en het goud afweken op een gecertificeerde en geijkte weegschaal voor hij een inkoopprijs van het goud kan geven.

Mocht een goud inkoper een of meerdere van deze stappen overslaan heb je misschien niet met een echte goudexpert te maken. Denk dan ook goed na voordat je je goud verkoopt gezien je misschien niet de meest gunstige prijs ervoor zal krijgen. Een goudinkoper of goudexpert herken je ook vaak aan bepaalde bekende keurmerken of instanties. Let bij het verkopen van het goud op de volgende keurmerken of instanties.

FGZ Goud en zilver
Waarborg Holland
Fairtrade Goud
Ministerie Economische Zaken

Wanneer je oude goud verkopen?

Goud verkopen gebeurt over het algemeen om twee redenen. De eerste is dat het niet meer gedragen wordt of kapot is. Waardoor goud verkopen het betere alternatief wordt, het is tenslotte zonde om het in de kast te laten verfstoffen wanneer je er niets meer mee doet. Je kan er natuurlijk ook een nieuw sieraad mee laten maken zodat je het goud weer kan dragen.

Een tweede reden is dat de waarde van het goud goed van pas komt. Goud verkopen levert vaak best wel wat geld op wat je wellicht goed zou kunnen gebruiken. Zeker nu de goudkoers hoger dan ooit is. Afhankelijk van hoeveel goud je te verkopen hebt kan je er heerlijk van uit eten, of een nieuwe TV van kopen. Een reparatie aan de auto bekostigen of ervan op vakantie gaan.  

Gouden munten

Het verkopen van goud baren

Naast gouden sieraden kan je natuurlijk ook in het verleden geïnvesteerd hebben in goudbaren (soms beter bekend als goudstaven). Door de huidige hoge goudprijs is dit een zeer gunstig moment om goudbaren uit voorgaande investeringen te verkopen. 

Goudbaren zijn er in diverse formaten en hebben een puurheids gehalte van 24 karaat (99.99% puur goud). Je denkt waarschijnlijk als eerste aan de grote goudstaven van 12,5 kilo welke in films in bankkluizen te zien zijn. Maar er zijn ook veel kleinere formaten. Zo zijn er al goudbaren vanaf 1 gram. Het investeren in goudbaren werd in het verleden gezien als een veiligere manier van beleggen doordat goud en veilige haven was om in te investeren. De goudkoers is sinds 2000 met bijna 700% gestegen. 

Stel je hebt in 2000 2 goudbaren van elk 1 troy ounce (31,1 gram) aangeschaft als investering voor de toekomst. Dat kostte je toen zo’n 570 dollar. Deze goudbaren verkopen levert je nu (begin 2022) bijna 4000 dollar op. Dat is omgerekend zo’n 3675 euro.

Gouden baren

Antiek goud verkopen

Onder antiek goud worden oude sieraden, broches, medaillons en bijvoorbeeld zakhorloges verstaan. Door de leeftijd van antiek goud is het vaak niet meer in een al te beste staat. Dat maakt voor goud inkoop echter niet uit. Ook beschadigd antiek goud kan je eenvoudig verkopen bij een goudinkoper. Het antiek goud zal net als andere gouden sieraden getoetst en getaxeerd worden waarna je er een eerlijke prijs voor ontvangt.

In feite werkt het verkopen van antiek goud niet anders als een oude gouden ring verkopen. Het gaat tenslotte puur om het karaat van het goud en hoe veel gram goud het betreft. Doordat antieke gouden sieraden vaak wat groter en grover gevormd waren als gouden sieraden nu zijn kan het best eens zijn dat je veel geld kan krijgen voor het verkopen van antiek goud. 

Heb je antiek goud waar je niets mee doet? Breng dan eens een bezoek aan de goudinkoper om het te laten taxeren. Maak direct een afspraak.

Goud van een overledene verkopen

Heb je oud goud uit een erfenis gekregen van een overleden familielid of andere dierbare? Je kan ervoor kiezen om het te houden natuurlijk, maar de kans is groot dat hun smaak niet jouw smaak is. Het is natuurlijk zonde wanneer het goud vervolgens ongedragen ergens achterin de kast eindigt. Daar is het materiaal veel te mooi voor toch? 

Wanneer je oud goud van een overledene wil verkopen kan dat natuurlijk. De procedure voor het verkopen van goud van een overleden  gaat precies hetzelfde in zijn werk. Maar je kan er ook voor kiezen om het oude goud te laten vermaken tot een nieuw sieraad, of het in te ruilen tegen een mooie korting op een nieuw sieraad welke wel jouw smaak is. Zo heb je toch een sieraad wat je met veel liefde draagt met de gedachte aan een overleden dierbare. 

Sommige oude sieraden van familieleden leveren erg veel goud op. Veel sieraden waren vroeger aan de grote kant, en dus zwaar. Denk hierbij aan ouderwetse zegelringen, zware gouden kettingen en hangers of de grote sierlijke broche van je oudtante waar ze zo trots op was. 

Gouden tanden of gouden vullingen verkopen

Wil je tand goud verkopen? Tandgoud bestaat uit gouden tanden en gouden vullingen of kronen. Net als bij het verkopen van oud goud in de vorm van sieraden kan je tand goud verkopen. Ook al staat er op tandgoud geen goudstempel, de procedure is niet anders als dat je een ring van goud wilt verkopen. Je kan oude gouden tanden en vullingen worden getaxeerd door de goudgehaltes te bepalen door middel van een test met toetssteen en toetswater waarna het gewicht vermenigvuldigt wordt met de actuele goud prijs. Maak direct een afspraak voor het verkopen van je gouden tanden.

Gouden tanden, vullingen en kronen verkopen kan afhankelijk van de leeftijd van het tandgoud veel opleveren. Gouden tanden werden vroeger gemaakt met een hoger goudgehalte (75% / 18 karaat) als dat ze nu gemaakt worden. Tegenwoordig bevat tandgoud zo’n 40% goud wat overeenkomt met 10 karaat goud. Wij weten dat het belangrijk is dat ook voor tand goud verkopen het goud getest wordt zodat je er een eerlijke prijs voor krijgt. Daardoor wordt ook tandgoud bij ons zorgvuldig getaxeerd bij verkoop.  

Gouden sieraden

Goud inruilen voor een ander sieraad

Wil je oud goud verkopen dan kan je er ook voor kiezen om oud goud in te ruilen voor een ander sieraad. Wanneer dit de voorkeur heeft kan je een oud sieraad bij ons laten taxeren en vervolgens inruilen voor een nieuw sieraad uit onze collectie, ontvang je 20% extra inruilwaarde bovenop de waarde van het goud voor een nieuw sieraad. 

Bijvoorbeeld: je hebt oud goud om te verkopen ter waarde van 250 euro, maar je wil hier graag een nieuw sieraad voor in de plaats. Dan ontvang je bij ons 20% extra ter besteding wat betekent dat je voor 300 euro een nieuw sieraad uit kan zoeken uit onze collectie. 

Naast het uitkiezen van een nieuw sieraad uit de collectie is het ook nog een optie om jouw oude goud om te laten smelten tot een nieuw sieraad. Wij hebben een eigen in-house atelier waar wij van A tot Z de sieraden zelf maken waardoor wij oud goud ook kunnen omvormen tot een nieuw sieraad. Houd dan wel altijd rekening met een kleine hoeveelheid smeltverlies bij het verwerken van oud goud

Enkele voorbeelden van wat wij in ons atelier kunnen doen om van oud goud wat u wilt verkopen een nieuw sieraad te maken zijn;

 • Een nieuw sieraad van een gouden trouwring.
 • Een gepersonaliseerd sieraad ter nagedachtenis aan een overledene waarvan u het goud geërfd heeft. (hier kan eventueel een kleine hoeveelheid as aan toegevoegd worden)
 • Een voorwerp op schaal zoals een kinderschoentje of een ander voorwerp wat grote emotionele waarde heeft. Dit kunnen wij 3D scannen en tot een sieraad maken.
 • Hangers of sieraden met unieke gravures zoals een vingerafdruk of hand/voet afdruk van een kind. 

De mogelijkheden tot het personaliseren van sieraden bij ons zijn zeer divers. Wij nemen dan ook graag de tijd voor je om samen alle wensen door te spreken en een sieraad op maat te maken, volledig naar jouw unieke wensen.

Smeltverlies bij het verkopen van goud

Wanneer je bij goud verkopen ervoor kiest om een nieuw sieraad te laten maken is er altijd sprake van een kleine hoeveelheid smeltverlies. Smeltverlies is het verlies van een kleine hoeveelheid van de totale massa. De uiteindelijke hoeveelheid bruikbaar goud na omsmelten is daardoor altijd iets minder als het gewicht van het originele sieraad.

Smeltverlies van goud kan voorkomen doordat er een kleine hoeveelheid materiaal achterblijft in de smeltkroes. Maar smeltverlies kan ook voorkomen doordat er een deel van de grondstof vervliegt of onzuiverheden verwijderd worden tijdens het smeltproces. 

Bij goud spreken we van ‘schoon goud’ als het 18 karaat of hoger is. Het gehalte puur goud in het sieraad is dan erg hoog en het te smelten goud bevat minder onzuiverheden. Onder onzuiverheden (en vuil) worden alle stoffen verstaan welke geen goud zijn. Het oppoetsen van te verkopen gouden sieraden heeft dus geen effect op eventueel smeltverlies. 

 Wij houden altijd een marge aan van 5% smeltverlies tijdens het omsmelten van gouden sieraden.

Goud in vuur

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik hoeveel karaat goud ik heb?

Om erachter te komen hoeveel karaat jou te verkopen goud is kan je zoeken naar het goudkeurmerk op het voorwerp of sieraad. Er zijn diverse soorten goudstempels die het karaat van het goud aangeven. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder het goud is en hoe hoger de waarde van het te verkopen goud is. 

En goudstempel vind je over het algemeen aan de binnenzijde of achterzijde van een sieraad. Deze goudstempel bevat een nummer welke overeenkomt met het goudpercentage. De bijbehorende karaat waarde kan je vinden in deze tabel.

 

AanduidingPercentage puur goudKaraat
99999.99%24
91691.6% 22
90090%21.6
83383.3%20
75075%18
58558.5%14
37537.5%9
33333.3%8
Is sloopgoud minder waard dan ander goud?

Nee. Sloopgoud is even kostbaar als gewoon goud van hetzelfde karaat. De term sloopgoud wordt gebruikt voor goud wat kapot is en niet meer draagbaar of bruikbaar is. Dit goud is enkel nog geschikt om om te smelten. Alleen maakt het dat niet minder waard. Goud wordt namelijk getaxeerd per gram en op karaat. Of het goud dan beschadigt of kapot is, maakt niet uit voor het gewicht en is dus niet bepalend voor de waarde van het goud.

Sommige goudinkopers (vooral in pandjeshuizen) wordt de term sloopgoud gebruikt om iemand die zijn goud wil verkopen ervan te overtuigen dat het goud daardoor minder waard is. Zodat ze het voor een betere prijs van u over kunnen kopen. Sommige inkopers gaan zo ver om slechts 20% van de daadwerkelijke goudprijs te bieden. Laat je dit dan ook nooit wijsmaken wanneer je goud wil verkopen.

Hoe word ik betaald als ik goud wil verkopen?

Wil je goud verkopen? Dan wordt dit bij ons getaxeerd en berekenen wij aan de hand van de meest actuele goudkoers hoeveel geld je voor het te verkopen goud krijgt. Tot een bedrag van 50 euro kan je ervoor kiezen om dit in contanten uit te laten betalen in de winkel zodat je direct geld hebt, daarboven storten wij het op de bankrekening. Wij begrijpen natuurlijk dat niet iedereen graag met contanten over straat gaat, daarom bieden wij ook de mogelijkheid om het bedrag op de bankrekening te storten. 

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het te verkopen goud te gebruiken om een nieuw sieraad te kopen. In dat geval krijg je 20% extra inruilkorting op een sieraad naar keuze uit ons assortiment. Wanneer je voor 250 euro aan te verkopen goud hebt, krijg je 50 euro extra inruilkorting. Daarmee kan je voor 300 euro een sieraad uit onze collectie uitzoeken.

Kan ik mijn goud inruilen voor een nieuw sieraad?

Wanneer je oud goud wil verkopen kan je er ook voor kiezen om de waarde van het te verkopen goud te gebruiken voor de aanschaf van een nieuw sieraad. Wanneer je te verkopen goud wil gebruiken om een nieuw sieraad aan te schaffen krijg je van ons 20% extra inruilwaarde** op een sieraad naar keuze uit onze collectie. 

Voorbeeld: Je wilt oud goud verkopen wat getaxeerd wordt op 250 euro. Daar krijg je van ons 20% extra inruilkorting bovenop. Hierdoor kan je voor 300 euro een nieuw sieraad uitzoeken uit onze collectie. 
** Deze extra inruilkorting geldt niet op het laten maken van nieuwe sieraden of memorie sieraden. Enkel op de bestaande collectie uit onze winkel. 

Wat voor soorten goud kan ik verkopen bij inkoop goud Gouda?

Bij inkoop goud Gouda kan je allerlei soorten goud verkopen, dus ook goud uit het buitenland. Goud kan naast uit Nederland, Duitsland of Engeland ook uit andere landen komen. Bij inkoop goud Gouda kan je ook Surinaams goud, Pakistaans goud, Arabisch goud, Marokkaans goud of Aziatisch goud verkopen. Waar ter wereld het goud ook vandaan komt, zo lang het echt goud is, kan je het bij ons verkopen. Buitenlands goud is vaak van een ander karaat als Nederlands goud. Maar doordat wij al het te verkopen goud netjes taxeren naar gewicht en bijbehorende karaatwaarde ben je verzekerd van een eerlijke prijs, ongeacht waar het goud vandaan komt. 

Natuurlijk kun je bij ons oude sieraden verkopen, ook als deze beschadigingen hebben of stuk zijn. Maar ook een gouden broche, zakhorloge, gouden horloge, dentaal goud (gouden vullingen, gouden kronen, gouden tanden en gouden bruggen) en gouden munten kan je bij ons verkopen.

Ook kun je bij Inkoop goud Gouda terecht voor het verkopen van goud baren. 

Kan ik ook andere edelmetalen verkopen dan goud?

Bij inkoop goud Gouda kan je terecht voor meer dan alleen goud verkopen. Wij kopen ook zilveren sieraden, zilveren munten en zilver bestek in tegen een eerlijke prijs. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor het verkopen van platina. Platina wordt gezien als het meest zuivere edelmetaal ter wereld en wordt ook gebruikt in sieraden. Naast sieraden kan platina ook voorkomen in medische apparaten zoals een pacemaker. 

Goud inkoop Gouda Jos