Goudprijs inkoop | Bereken de waarde hier | Inkoop Goud Gouda

Goudprijs berekenen

Bereken de waarde van uw goud

Op deze pagina vindt u een handige rekentool die wij gebruiken bij het berekenen van de waarde van goud. De goudprijzen fluctueren dagelijks, daarom wordt de rekentool dagelijks bijgewerkt. Op die manier zijn de prijzen altijd up-to-date. Kom gerust ook langs in de winkel om te vragen naar de huidige waarde. Mocht u uw goud in willen leveren en is de prijs net anders dan u eerder heeft berekend, laat ons weten dat en wanneer u de berekening met deze tool heeft gedaan. 

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe wordt de goudprijs berekend?

Goud is een edelmetaal dat door de eeuwen heen altijd dienst heeft gedaan als handel- en ruilmiddel. Ook tegenwoordig wordt er nog steeds veel in goud gehandeld op alle wereldmarkten. Goud blijft een goede investering,  zeker in tijden van economische crisis en economische onzekerheid. In deze tijd van oorlog en pandemie zien we dan ook dat de goudprijs erg stijgt. 

De goudprijs fluctueert dagelijks en van minuut tot minuut. De enige momenten waarbij de prijzen niet fluctueren is tijdens het weekend als de beurzen gesloten zijn. Ondanks dat goud verhandeld wordt op alle wereldmarkten en deze allemaal invloed uitoefenen op de goudprijs, zijn de beurzen in London en New York de belangrijkste voor de goudmarkt.

Op de wereldmarkten vindt men kopers en verkopers die met elkaar handelen. Een koper “bied” en een verkoper “laat”. Dit zijn de handelstermen voor vraag en aanbod. Het is de bedoeling dat uiteindelijk beide partijen tevreden zijn met de prijs. De prijs waarop ze uiteindelijk uit komen heet de middenkoers. Deze koers, en dus de goudprijs, is wat u kunt vinden op de vele internetpagina’s die de actuele goudprijs aangeven. 

Het handelen in goud wordt gedaan óf per kilogram óf per Troy ounce. De Troy ounce is een vastgesteld standaard gewicht van 31,103 gram en wordt weergeven in Amerikaanse Dollar.

Gouden sieraden

Wordt de goudprijs beïnvloed door externe factoren?

Er zijn verschillende factoren die de goudprijs beïnvloeden. Zoals in de eerste paragraaf benoemd zijn een economische crisis, economische onzekerheid en oorlog een aantal van deze factoren. Verder wordt de goudprijs beïnvloed door de vraag en aanbod zelf op de wereldmarkten. Is er veel vraag dan zullen de prijzen stijgen, terwijl de prijzen zullen dalen als er veel aanbod is. 

Ook de prijs van de Amerikaanse Dollar tegenover de Euro is van invloed op de goudprijs aangezien de goudprijzen normalerwijze worden uitgedrukt in US$. In tijden van crisis word goud gezien als een veilige haven, een grondstof die in principe nooit al te grote schommelingen ondervind.

Goudbaren

Wie handelt er op de goudmarkt?

Behalve de bedrijven die in goud handelen voor hun beleggers, zijn sinds 2010 ook de centrale banken weer te vinden als kopers van goud op de goudmarkt. Landen zoals de Verenigde Staten en China, maar ook overheden van Mexico, Korea, Thailand en Turkije zijn actief bezig hun goudposities te verbeteren.

100 gram goud prijs

Omdat goudbaren van 100 gram het meest standaard zijn, is het goed om uit te gaan van de 100 gram goudprijs. De waarde van goud is voor 2008 altijd erg stabiel geweest, maar na de economische crisis van 2008 is de waarde enorm gestegen. Voornamelijk omdat beleggers op een veilige manier wilden beleggen om hun vermogen te behouden. Goud is hierbij een goede optie omdat het vertrouwen in goud zal blijven. De prijzen fluctueren wel, maar die zullen nooit minder waard zijn dan €0,00. Dat de waarde nu zo hoog is, komt doordat de vraag na 2008 explosief is gestegen. Toch groeide het aanbod in goud niet en het zal ook nooit explosief mee kunnen groeien. Bij een volgende economische crisis zal dit patroon zich dus hoogstwaarschijnlijk herhalen. Daarmee kan de waarde van 100 gram goud zelfs nog meer omhoog gedrukt worden.

Gouden baren en munten

Goud inkoop door Inkoop Goud Gouda

Wilt u uw goud verkopen, dan kan het handig zijn een tijdje de goud inkoopprijs in de gaten te houden. Zo kunt u uw goud voor een mooie prijs verkopen. Het is ook mogelijk het goud in te wisselen voor 20% korting op een nieuw sieraad. Dit hoeft u niet direct te besteden. U kunt het ook omzetten in een tegoedbon. Heeft het goud voor u een emotionele waarde? Het is ook mogelijk om het goud om te laten smelten naar een nieuw sieraad. Dit doen we met liefde omdat we als geen ander weten dat de emotionele waarde veel meer waard kan zijn dan de goudprijs zelf. U kunt voor het vermaken van een bestaand sieraad een prijsopgave aanvragen.

Interessante weetjes over de goudprijs

Volgens een schattig van de National Geographic is de totale hoeveelheid goud boven de grond zo’n 165,600 ton. Van al het goud dat ooit is gemijnd is 98% nog steeds beschikbaar. Al het andere goud dat in de diverse industrieën gebruikt wordt, wordt praktisch volledig gerecycled. Zou men al het goud dat nu gemijnd is en boven de grond is naast elkaar leggen zou dit ongeveer de grootte van een tennisbaan hebben. 

Zoals gezegd is goud een goede investering. Als we terugkijken op de rendementen op goud over de afgelopen jaren kan men zien dat vanaf 2001 een stijging van 9,4% per jaar het gemiddelde was. Het jaar 2010 was zelfs een top jaar. In dit jaar steeg de goudprijs met 38%!

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.