Krugerrand verkopen | Gouden Krugerrand verkopen | Inkoop Goud Gouda

Krugerrand verkopen

Lever uw munten in en krijg contant geld of korting

Bent u in het bezit van Zuid-Afrikaanse Krugerrand munten en bent u benieuwd naar de waarde of wilt u ze graag verkopen? U kunt de munten vrijblijvend laten taxeren bij Inkoop Goud in Gouda. Ook kunt u bij ons terecht om de Krugerrand te verkopen. We betalen er een eerlijke prijs voor.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Waarde Krugerrand

De Krugerrand komt uit Zuid-Afrika en de eerste munt werd geslagen in 1967. De munt dankt zijn naam aan Paul Kruger, die later president werd van Zuid-Afrika. Aan de ene kant van de munt is het borstbeeld van Paul Kruger afgebeeld. Aan de andere kant de typisch Zuid-Afrikaanse springbok.

De munt werd tijdens de apartheid een tijdlang in de ban gedaan door veel westerse landen. Toen er in 1994 een einde kwam aan de apartheid, werd de ban weer opgeheven. Nu is de munt erg geliefd als beleggingsmunt, ook wel bullion coin. Door het verleden van Zuid-Afrika is de munt minder geliefd dan bijvoorbeeld de Canadese Maple Leaf. De grote oplage speelt hierbij ook een rol. Toch is het nog steeds een munt met veel waarde.

De Krugerrand munten waren de eerste troy ounce munten. Inmiddels zijn Krugerrand munten niet alleen troy ounce munten, maar zijn er ook munten in kleinere waardes bij gekomen. Naast de troy ounce zijn er nu ook 1/2 troy ounce Krugerrand, 1/4 troy ounce Krugerrand en 1/10 troy ounce Krugerrand. De munten bestaan allemaal uit 91,67% goud. Om het goud harder te maken, bestaat de munt voor een klein deel ook uit koper. Op die manier kan de munt minder snel nagemaakt worden. Het koper geeft de munt een iets rodere kleur.

De waarde van de Krugerrand is afhankelijk van de huidige goudprijs. Om de waarde te berekenen kunt u gebruik maken van onze rekentool die dagelijks bijgewerkt wordt aan de hand van de huidige goudprijs. Om het makkelijk te kunnen berekenen is het handig om te weten om hoeveel gram goud het gaat. Dat is als volgt:

  • 1 troy ounce zijn: 31,10 gram goud
  • 1/2 troy ounce Krugerrand: 15,55 gram goud
  • 1/4 troy ounce Krugerrand: 7,78 gram goud
  • 1/10 troy ounce Krugerrand: 3,11 gram goud
Gouden baren en munten

Gouden Krugerrand verkopen

U kunt bij Inkoop Goud in Gouda terecht om uw gouden Krugerrand te verkopen. U kunt de munten verkopen tegen contant geld, maar u kunt de munten ook inruilen tegen 20% korting in onze juwelierszaak. De 20% korting kunt u direct bij ons kunt besteden. Ook kunt u kiezen voor een waardebon die onbeperkt geldig blijft.

Bent u in het bezit van andere gouden munten die u wilt verkopen? U kunt onder ander bij ons terecht om het Gouden Tientje te verkopen, maar ook om uw gouden Maple Leaf te verkopen.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.