Zilveren guldens verkopen? | Jouw zilveren guldens zijn geld waard!

Zilveren guldens verkopen?

Verkoop jouw zilveren guldens in onze winkel. Maak direct een afspraak!

We betalen er al jaren niet meer mee, maar vrijwel iedereen heeft nog wel guldens in de kast liggen. Heb je zilveren guldens bewaard? Deze zijn veelal geld waard. In onze juwelier in Gouda kun je langskomen om zilveren guldens te verkopen. De waarde van jouw zilveren gulden hangt samen met het jaar waarin ze geslagen zijn en met het gehalte zilver in de zilveren guldens. 

Wil je jouw munten verkopen? Maak dan een afspraak in onze winkel. Een afspraak maken doe je gemakkelijk in onze online agenda. Je weet dan zeker dat onze ervaren experts voor je klaarstaan. Wil je liever zomaar binnenlopen? Dan kan uiteraard ook. Je vindt onze winkel in Gouda aan de Lange Tiendeweg 19. 

Waarde zilveren gulden 

De prijs van zilveren guldens stellen wij vast door middel van een taxatie. Onze ervaren medewerkers hebben alle benodigde apparatuur in huis om jouw munten te taxeren.  We controleren de munten allereerst op echtheid. Heb je daadwerkelijk een zilveren gulden in handen? Dan kopen we die graag van je over. 

Vrijwel alle Nederlandse guldens bevatten 72% zilver maar er zijn ook oudere munten die soms meer zilver bevatten of zwaarder zijn dan de gemiddelde zilver guldens.  Aan de hand van het gewicht, het zilvergehalte in de guldens en de actuele zilverkoers komen we tot bod. Wil je guldens verkopen aan ons? Dan zorgen wij dat het geld direct op je rekening wordt gestort. 

Nieuw sieraad of een waardebon

Wil je liever een nieuw sieraad kopen in de winkel? Dat mag uiteraard ook. Je krijgt dan van ons 20% extra bestedingsruimte. Daarmee kun je een prachtig sieraad kiezen uit onze collectie. 

Daarnaast is het mogelijk om een waardebon mee naar huis te nemen. Je kan dan op een later moment terugkomen en in alle rust jouw nieuwe sieraad uitzoeken. 

Zilveren baren

Zilveren guldens laten omsmelten 

Wanneer je de guldens bijvoorbeeld uit een erfenis hebt verkregen, kan het ook fijn zijn om te laten omsmelten tot een draagbaar sieraad. Wij maken dan een nieuw sieraad van jouw zilver en zo blijft de herinnering bij je maar dan in een nieuwe vorm. 

Koningin Juliana zilveren gulden

Er komen in Nederland vrij veel zilveren guldens voor. De meest voorkomende is die van Koningin Juliana. Deze munt is geslagen tussen 1954 en 1967 en er zijn naar schatting wel 180 miljoen van deze munten in omloop gebracht. Het gewicht van deze munt is ongeveer 6,5 gram. 

Ook Koningin Wilhelmina heeft een eigen zilveren gulden en ook deze komt veel voor. 

Andere zilveren voorwerpen 

Naast zilveren guldens en andere zilveren munten kopen wij ook vaak zilver bestek en zilveren sieraden. Maar ook antiek zilver bestek wordt veel aan ons verkocht.  Welk voorwerp heeft zijn eigen waarde en onze vakkundige taxateurs stellen deze voor je vast. 

Wil je jouw zilveren guldens verkopen? Kom snel naar onze winkel in Gouda! We staan hier maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 voor je klaar en ook op zaterdag is onze winkel geopend maar dan van 09:00 tot 16:00. 

Inkoop Goud Gouda is een onderdeel van Juwelier Jos. Wij zijn reeds 40 jaar als juwelier actief in deze regio en bij veel mensen dus een bekende naam. Wil je meer weten over het verkopen van zilveren guldens of heb je een vraag voor ons team van experts? Neem contact op met Inkoop Goud Gouda.   

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.