Zilver bestek verkopen? | Inkoop Goud Gouda geeft u een eerlijke prijs!

Zilver bestek verkopen?

Verkoop het voor een eerlijke prijs aan Inkoop Goud Gouda

Zilver bestek is onderdeel van traditioneel tafelzilver. Een prachtige manier om uw tafel te dekken maar in Nederland ligt tafelzilver, zoals zilveren vorken, messen en lepels maar ook zilveren taartscheppen en ander schepwerk, vaak ongebruikt in de la. Wilt u uw tafelzilver verkopen? Maak direct een afspraak in onze online agenda, kom naar onze winkel en ontdek wat uw zilveren bestek waard is!

We kopen al uw zilver bestek maar ook zilveren munten zoals zilveren guldens en zilveren sieraden.

Helaas kunnen we verzilverd tafelbestek niet accepteren.

Uw tafelzilver is geld waard

Wanneer u uw tafelzilver of zilveren bestek cassette wil verkopen aan ons, is het goed om te weten dat een bestekset niet compleet of onbeschadigd hoeft te zijn. Oud zilver bestek is veelal prima geschikt om aan ons te worden verkocht. Ons team staat voor u klaar om u persoonlijk en deskundig te helpen. Samen met u taxeren we het bestek en kijken we het na op echtheid en op de dichtheid van het zilver. Tijdens het taxeren mag u altijd meekijken en blijft het zilver altijd in uw zicht.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Antiek zilver taxeren

Wanneer u uw antiek zilver wil verkopen is het belangrijk om het antiek zilver te laten taxeren. De waarde van antiek zilver bestek is afhankelijk van een aantal factoren en die bekijken we stuk voor stuk tijdens de taxatie.

In onze winkel staat een team van experts voor u klaar om uw zilver te taxeren. Dit doen we met professionele apparatuur en u mag te allen tijde meekijken met onze werkzaamheden. Onze experts vertellen graag meer over zilver, de bijzondere eigenschappen en de waarde van antiek zilver. Na de taxatie weet u precies wat uw zilver waard is en kunt u besluiten het te verkopen aan ons.

Let wel: Verzilverd bestek wordt niet geaccepteerd

Zilver bestek inleveren

Wanneer u zilver bestek bij ons komt inleveren controleren we het op echtheid en checken de dichtheid. Daarna doen we u een aanbod. We geven u dan duidelijk aan tegen welke prijs u het zilver aan ons kan verkopen.

Besluit u in te gaan op het bod? Dan maken we direct geld over naar uw rekening of kunt u in onze winkel een nieuw sieraad uitzoeken. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te brengen naar de winkel.

Wilt u uw zilver bestek niet verkopen? Geen probleem. U mag uw tafelzilver uiteraard weer meenemen en we brengen niets in rekening. Een taxatie is altijd kosteloos.

Let wel: We accepteren enkel bestek van zilver, verzilverd bestek of andere artikelen worden niet geaccepteerd.

Prijs oud zilver bestek

De prijs voor oud zilver bestek wordt dus bepaald aan de hand van een professionele taxatie. Daarna wordt gekeken naar de zilverkoers van dat moment en wordt de prijs bepaald van het zilver. Het zilvergehalte is voor een groot deel bepalend voor de waarde van uw bestek.

Besluit u om uw antiek bestek te verkopen? Dan krijgt u van ons direct geld op uw rekening of kunt u in de winkel een nieuw sieraad uitzoeken. U krijgt dan zelfs 20% extra bestedingsruimte. Heeft u bijvoorbeeld voor 100 euro zilver bestek verkocht aan ons? Dan mag u voor maar liefst 120 euro een sieraad uitzoeken in onze winkel.

Wilt u liever een waardebon zodat u op een later moment iets kan uitzoeken? Dat is ook altijd mogelijk. De waardebonnen zijn onbeperkt geldig. Direct uw antiek massief zilveren bestek verkopen? Maak een afspraak in onze online agenda en kom naar de winkel. We staan voor u klaar. Vergeet niet om uw identiteitsbewijs mee te brengen. Dit hebben we nodig om uw zilverwerk te kopen.

Zilver verkopen

Verzilverd of zilver bestek?

Het goed om te weten dat er verschil zit in zilveren bestek en verzilverd bestek. Verzilverd bestek of tafelzilver dat verzilverd is, bestaat in de basis uit een metaal en daaromheen is een zilveren laagje aangebracht. De waarde hiervan is helaas minder groot dan wanneer u echt vol zilveren bestek te verkopen hebt. Echt zilver bestek is namelijk volledig gemaakt van zilver en niet enkel voorzien van een dunne laag. Zilveren bestek is dan ook vaak heel zwaar en voorzien van een merkteken als 800, 835 of 925. Ook een leeuw, meesterteken, minervakopje en jaarletter kan duiden op echt zilveren bestek.

Twijfelt u over de echtheid van uw bestek? We kunnen het makkelijk voor u controleren. Mocht het zilver wat vervuild of verkleurd zijn, dan kan het prima zijn dat het nog steeds over echt zilver gaat. Oxidatie is een heel natuurlijk proces dat optreedt bij zilver.   

Direct een afspraak maken voor het verkopen van uw zilveren bestek of ander tafelzilver? Bekijk onze online agenda en kom langs in de winkel!

Let wel: verzilverd bestek kan helaas niet door ons geaccepteerd worden.

Zilver bestek was vroeger heel gewoon

Vroeger was het heel gewoon om zilver bestek te gebruiken bij speciale gelegenheden. Zo werd er bijvoorbeeld gegeten met zilveren bestek wanneer er gasten waren of wanneer er iets te vieren was. De tafel werd gedekt met zilveren lepel, mes en vork, maar er werd vaak nog veel meer tevoorschijn getoverd. Denk bijvoorbeeld aan de lepel voor de suiker, de opscheplepel en het vismes. Het hing er maar net vanaf wat er op het menu stond. 

Overigens is het goed om te weten dat er verschil zit in zilveren bestek en verzilverd bestek. Twijfelt u over uw bestek, we kunnen het makkelijk voor u controleren. Mocht het zilver wat vervuild of verkleurd zijn, dan kan het prima zijn dat het nog steeds op echt zilver gaat. Oxidatie is een heel natuurlijk proces dat optreedt bij zilver.    

Zilveren baren

Andere zilveren voorwerpen verkopen

Naast zilveren bestek kunt u ook ander zilver verkopen. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld terecht voor de verkoop van zilveren munten, maar ook voor de verkoop van zilveren sieraden. Heeft u andere zilveren voorwerpen die u graag wil verkopen? Ook dan kunt u gewoon bij ons terecht. We helpen u graag in onze winkel!

U kunt het zilver inwisselen voor geld op uw rekening. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om korting te ontvangen op een van de sieraden uit de collectie van Juwelier Jos, waar Inkoop Goud onderdeel van is. Een waardebon behoort ook tot de mogelijkheden. Kom snel langs in onze winkel verkoop uw zilveren bestek tegen een eerlijke prijs!