Sieraden verkopen aan dé juwelier van Gouda - Inkoop Goud Gouda

Sieraden verkopen

Gouden en zilveren sieraden verkoopt u hier voor een mooie prijs!

Wil je sieraden verkopen? Heb je nog een aantal gouden of zilveren sieraden liggen die je niet meer draagt? Inkoop Goud Gouda koopt graag jouw sieraden. Ook als ze niet meer heel zijn. Laat ze niet in de kast liggen, dat is zonde want jouw sieraden zijn geld waard! Gouden en zilveren sieraden verkoop je aan ons voor een mooie prijs! Ook jouw oude sieraden verkoop je snel en gemakkelijk bij Inkoop Goud in Gouda.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Sieraden verkopen aan een juwelier?

 • Weten wat jouw sieraden waard zijn? Kom langs!
 • Ruil jouw oude sieraden in voor contact geld of een nieuw sieraad
 • Een eerlijke prijs bepaald op basis van het gewicht
 • Wij kopen zowel gouden als zilveren sieraden
 • Wij smelten sieraden altijd om in nieuwe sieraden

Inkoop Goud Gouda is een initiatief van Juwelier Jos. Een gerenommeerde juwelier in het hart van Gouda waar kennis, kunde en vakmanschap nog volop aanwezig zijn. Wij taxeren jouw sieraden en betalen daarna de beste prijs. Je verkoopt je sieraden aan een juwelier die er weer nieuwe sieraden van maakt en jij krijgt de beste prijs voor je gouden of zilveren sieraden. Het verkopen van sieraden aan Juwelier Jos is veilig en kan gewoon in onze winkel. 

Wat is jouw goud waard? 

Aan de hand van het gewicht van jouw oude sieraden kunnen wij gemakkelijk bereken wat de waarde is. Met onze tool bereken je eenvoudig de waarde van jouw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Gouden en zilveren sieraden verkopen

Alle soorten sieraden kun je inleveren bij ons. Ook wanneer je oude sieraden wilt verkopen die oorspronkelijk uit het buitenland komen. De dichtheid van het goud kan dan wat verschillen, maar dat nemen we mee in de berekening! Meer lezen over gouden sieraden verkopen? 

Trouwring verkopen

Verkoop jouw trouwring of laat van het goud of zilver een nieuw sieraad ontwerpen. 

Oude sieraden verkopen 

Oude sieraden of bijvoorbeeld sieraden uit het buitenland kopen wij ook graag van je voor de beste prijs. 

Gouden sieraden verkopen 

Wil je gouden sieraden verkopen of een ander gouden sieraad uitzoeken in onze winkel? We vertellen je graag wat jouw goud waard is! 

Zilveren sieraden verkopen 

Verkoop jouw zilveren ketting, ring, armband of ander sieraad tegen de beste prijs. 

Oude ringen

Zilveren en gouden ringen kunnen veel geld waard zijn. Wij informeren je graag over de waarde.

Gouden zakhorloges

Naast gewone horloges kunt u bij ons ook uw gouden zakhorloge verkopen.

Gouden horloges

Ook als je horloge niet meer werkt, hebben wij interesse om deze te kopen.

Oud goud

Gouden sieraden verkopen aan Inkoop Goud Gouda

Gouden sieraden zijn prachtig en worden met veel vakmanschap gesmeed. Maar soms raak je er simpelweg op uitgekeken, ben je toe aan iets nieuws of wil je de waarde liever inzetten voor iets anders. Gouden kettingen, gouden horloges, gouden ringen of gouden armbanden; Je kan alles verkopen aan Inkoop Goud Gouda.

De waarde van jouw gouden sieraden hangt samen met het aantal karaat van het goud dat gebruikt is om jouw sieraden mee te maken. Karaat geeft aan hoeveel puur goud erin een sieraad verwerkt is. Goud is natuurlijk erg kostbaar en hoe meer goud erin verwerkt is in het sieraad hoe hoger de waarde is.

1 karaat betekent 1/24ste deel van het geheel uit zuiver goud is gemaakt. Is je gouden ring of armband van 24 karaats goud? Dan bestaat je sieraad uit 99,99% echt goud en dat is gelijk het meest waardevolle wat voorkomt. Een 14 karaats gouden ketting zal altijd minder waard zijn dan een 24 karaats gouden ketting omdat er simpelweg minder puur goud aanwezig is in de 14 karaats variant. Goud is op zichzelf een vrij zacht materiaal en om het harder te maken wordt er ander edelmetaal aan toegevoegd. Denk daarbij aan koper, zilver of palladium. Zo ontstaan de verschillende goudgehaltes.

Wil je weten hoeveel karaat jouw gouden sieraad is? Kijk dan aan de binnenzijde. De aanduiding 999 betekent dat je een 24 karaats gouden sieraad in handen hebt. De meest voorkomende goudgehaltes in Nederland zijn:

 • 24 karaat goud: 99.99% puur goud (aan de binnenzijde staat 999) 
 • 20 karaat goud: 83.3% puur goud (aan de binnenzijde staat 833)
 • 18 karaat goud: 75% puur goud (aan de binnenzijde staat 750)
 • 14 karaat goud: 58.5% puur goud (aan de binnenzijde staat 585)

In het buitenland kun je ook sieraden kopen met nog minder puur goud, zoals 9 of 8 karaat. Dit wordt in Nederland niet meer beschouwd als goud.

 • 9 karaat: 37.5% puur goud (375)
 • 8 karaat: 33.3% puur goud (333)

In onze winkel weten onze specialisten alles over goud, zilver en brons. We vertellen je graag alles over edelmetalen en hoe de waarde van je sieraden berekend wordt.

Gouden sieraden

Hoe wij uw gouden en zilveren sieraden taxeren

Wanneer je benieuwd bent naar de waarde van jouw sieraden dan kun je altijd een vrijblijvende afspraak maken en naar onze winkel komen. Onze winkel is gevestigd in Gouda en wanneer je een afspraak maakt in onze online agenda, weet je zeker dat we tijd voor je hebben. 

Je kunt altijd langskomen voor een vrijblijvende taxatie of het laten controleren van jouw sieraden op bijvoorbeeld echtheid en de dichtheid van het goud. Ons ervaren personeel staat voor je klaar en we hebben de juiste apparatuur om je duidelijkheid te geven over de echtheid van je sieraden. Daarbij bieden we je 100% transparantie en een eerlijke prijs. 

Echtheid & Karaat vaststellen

Voordat wij een prijs vaststellen, zullen wij eerst controleren of uw sieraden ook echt van zilver en goud zijn gemaakt.

Waarde van het goud bepalen

 De waarde wordt berekend op basis van de actuele goud en zilverkoers. De waarde kan dus per dag verschillen.

Gewicht bepalen

Vervolgens zullen wij het gewicht bepalen. Alleen het goud en zilver wordt gewogen, ander materiaal zal worden verwijderd.

Uitbetaling

De taxatie is altijd gratis, dus u kunt zelf beslissen of u akkoord gaat met de prijs. Ga je akkoord met ons aanbod, dan heeft u de volgende opties:

 • Direct geld op je rekening
 • Een nieuw sieraad uit onze collectie (inclusief extra inruilwaarde van 20%)
 • Een waardebon die onbeperkt geldig is in onze winkel
 • Een nieuw sieraad dat gemaakt wordt van het goud dat u inwisselt
Goud inkoop Gouda Jos

Maak een afspraak en kom langs in de winkel

Om jouw sieraden te verkopen en/of te laten taxeren kun je langskomen bij ons in de winkel. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of loop gewoon even binnen. Vergeet niet je legitimatiebewijs mee te nemen!

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook kapotte sieraden verkopen?

Ook als de sieraden beschadigd zijn of als het horloge niet meer werkt, zijn wij geïnteresseerd in de sieraden. Kom langs om jouw sieraden te verkopen. Wij helpen je graag!

Wat gebeurt er met de sieraden die ik wil verkopen?

Het goud en het zilver dat je aan ons verkoopt, zullen wij smelten en gebruiken voor het maken van nieuwe sieraden. Wil je niet dat iemand anders jouw sieraden in de oorspronkelijke vorm draagt, dan kun je de sieraden met een gerust hart aan ons verkopen. Elk sieraad dat wij inkopen wordt omgesmolten en niet in originele staat verkocht. 

Wat als mijn sieraden toch niet van goud of zilver blijken te zijn?

In onze juwelier in Gouda kunnen wij zorgvuldig de echtheid van gouden en zilveren sieraden vaststellen. Aan een taxatie zitten nooit kosten verbonden. Dus ook niet wanneer de sieraden die je wil verkopen,  niet van echt goud of zilver blijken te zijn.