Oude zilveren sieraden verkopen? Veilig en tegen de beste prijs!

Oude zilveren sieraden verkopen

Oude zilveren sieraden verkopen? Dat kan bij Inkoop Goud Gouda. Wij bieden voor alle sieraden de beste prijs en dus ook voor oude zilveren sieraden. Zilver is een prachtig materiaal waar veel edelsmeden graag meewerken maar soms raak je simpelweg uitgekeken op een sieraad of wil je de waarde graag inzetten voor iets dat beter bij je past. Dat kan een ander sieraad zijn maar met geld op je bankrekening kun je natuurlijk ‘alles’ kopen. 

Wil je jouw oude zilveren sieraden verkopen voor geld? Dat kan veilig in onze winkel. Wij taxeren het sieraad terwijl jij toekijkt. Je mag overal bij zijn omdat wij 100% transparantie heel erg belangrijk vinden. Een taxatie is altijd vrijblijvend en kosteloos. Ook als blijkt dat je sieraad niet van zilver gemaakt is. 

Zilveren baren

Zilver verkopen 

Naast oude zilveren sieraden zoals zilveren ringen armbanden, kettingen / colliers, bedeltjes en hangers kun je natuurlijk allerlei andere objecten die van zilver gemaakt zijn verkopen aan ons. Denk daarbij aan zilveren munten zoals de zilveren Maple Leaf maar ook zilverbestek of andere objecten waar veel zilver in verwerkt is. 

Wat is mijn zilveren sieraad waard? 

Voordat je jouw zilveren sieraden verkoopt, wil je natuurlijk weten wat de waarde is van het zilver. De waarde van een zilveren juweel of sieraad hangt af van het gewicht. Het meeste zilver in Nederland is 92,5% zuiver. Er staat dan 925 op je sieraad. Veelal staat dit aan de achterzijde en is het omlijnd met een rechthoek. Maar ook de aanduiding 999 komt voor, dat is puur zilver. 

Wanneer je bij ons in de winkel komt, stellen wij allereerst de echtheid van het zilver vast. Hiervoor hebben wij specialistische apparatuur in huis. Daarna wordt het zilvergehalte in het sieraad bepaald en wegen wij het sieraad. Aan de hand van de actuele zilverkoers krijg je van ons een aanbod. Ben je akkoord met ons aanbod? Dan betalen wij je direct uit. Wij maken het geld over naar je bankrekening. Maar je kan ook een nieuw sieraad uitkiezen in onze winkel. Je krijgt dan zelfs 20% extra bestedingsruimte. Ook een cadeaukaart (met onbeperkte geldigheid) is een mogelijkheid. Zorg wel dat je een identiteitsbewijs meeneemt wanneer je jouw zilveren sieraden wil verkopen. 

Wil je liever nog even nadenken of wil je jouw sieraad toch niet verkopen? Dan mag je uiteraard alles weer meenemen. En natuurlijk brengen wij niets in rekening. Al onze taxaties zijn kosteloos en vrijblijvend. Vind je het moeilijk om afscheid te nemen van je sieraden? We kunnen ze ook voor je omsmelten naar een nieuw sieraad. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden. 

Voel je vrij om eens binnen te lopen met jouw sieraden. We doen je graag een aanbod. Afspraak maken? Je vindt onze online agenda hier. 

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

Zilveren sieraden door de eeuwen heen 

Zilveren sieraden bestaan al vanaf ver voor de jaartelling en sommige zilveren sieraden kunnen dus bijzonder oud zijn. Hoe welvarender de tijd, hoe meer zilver er gebruikt wordt. Ook in oud hollandse klederdracht werden zilveren sieraden en voorwerpen verwerkt. 

Natuurlijk werd vroeger ook zilver bestek gebruikt en waren zelfs zilveren bekers in de mode. Er bestonden ook kleine zilveren reisbestekjes, compleet met prachtige kokers om het bestek in mee te nemen. 

De koers van zilver 

De koers van zilver veranderd, net als de koers van het goud, dagelijks. Daarom kan de prijs voor jouw goud of zilver per dag anders zijn. Recent is de zilverkoers en dus de waarde van jouw oude zilveren sieraden flink gestegen. Heb je dus sieraden die je niet meer mooi vindt, die stuk zijn of die je niet meer draagt? Laat een vrijblijvende taxatie doen en wie weet wat uw sieraden opleveren. 

Ook zilver uit bijvoorbeeld een erfenis kun je aan ons verkopen. Soms kan zilver ook verkleuren en min of meer onherkenbaar worden. Twijfel je over de echtheid van het zilver in een erfenis? Ook dan is een vrijblijvende taxatie uiteraard mogelijk. Onze ervaren taxateurs kunnen je alles vertellen over zilver en de waarde. 

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.