Zilverkoers

Zoals bij alle artikelen die aan de beurs verhandeld worden, wordt de zilver koers berekend rekening houdend met de vraag naar zilver, de toestand van de wereldeconomie en de wisselkoersen. 

Bovendien ondervindt de zilverkoers invloeden van de dollarkoers, de geopolitiek en deflatie. 

Grondstof

Zilver is een grondstof dat in vele industriële toepassingen gebruikt wordt, zoals bij de vervaardiging van elektronische en medische apparatuur. Het geleidt uitstekend warmte en elektriciteit. Ook wordt het in vele consumentengoederen gebruikt zoals sieraden, bestek, betaalmunten en smartphones.

Economische invloeden

Is er een crisis in de wereldeconomie, zoals bijvoorbeeld de COVID-19 pandemie, dan daalt de industriële vraag naar zilver. Dit ziet men duidelijk terug in de zilverkoers. Zodra er sprake is van economisch herstel, dan neemt de industriële vraag weer toe en zal de zilver prijs weer stijgen.

De beurs

De uiteindelijke zilverkoers is het verschil tussen de vraagprijs van de verkopers en de biedprijs van de kopers. Deze koers heet ‘middenkoers‘. Intussen zijn zowel de goud- als de zilverkoers gestandaardiseerd en worden alle transactie uitgedrukt in Dollar per Troy ounce. (31,103 gram).

Net zo als bij goud en platina zijn er vele websites te vinden op internet die u de laatste zilver waarde laten zien. U kunt kiezen of u de prijs per kilo of per Troy ounce wilt zien.

Voordeel van het beleggen in zilver

Nadeel van het beleggen in zilver

Kom langs voor een taxatie!

In ons atelier kunt u zonder afspraak uw oud goud en zilver laten taxeren.
We betalen de waarde direct aan u uit.


Atelier Juwelier Jos
Lange Tiendeweg 19
2801 KD Gouda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

BEL ME NU
+
Bel mij!