Zilverkoers - Inkoop Goud in Gouda

Zilverkoers

Zoals bij alle artikelen die aan de beurs verhandeld worden, wordt de zilver koers berekend rekening houdend met de vraag naar zilver, de toestand van de wereldeconomie en de wisselkoersen.

Bovendien ondervindt de zilverkoers invloeden van de dollarkoers, de geopolitiek en deflatie.

Grondstof

Zilver is een grondstof dat in vele industriële toepassingen gebruikt wordt, zoals bij de vervaardiging van elektronische en medische apparatuur. Het geleidt uitstekend warmte en elektriciteit. Ook wordt het in vele consumentengoederen gebruikt zoals sieraden, bestek, betaalmunten en smartphones.

Economische invloeden

Is er een crisis in de wereldeconomie, zoals bijvoorbeeld de COVID-19 pandemie, dan daalt de industriële vraag naar zilver. Dit ziet men duidelijk terug in de zilverkoers. Zodra er sprake is van economisch herstel, dan neemt de industriële vraag weer toe en zal de zilver prijs weer stijgen.

De beurs

De uiteindelijke zilverkoers is het verschil tussen de vraagprijs van de verkopers en de biedprijs van de kopers. Deze koers heet ‘middenkoers‘. Intussen zijn zowel de goud- als de zilverkoers gestandaardiseerd en worden alle transactie uitgedrukt in Dollar per Troy ounce. (31,103 gram).

Net zo als bij goud en platina zijn er vele websites te vinden op internet die u de laatste zilver waarde laten zien. U kunt kiezen of u de prijs per kilo of per Troy ounce wilt zien.

Zilveren baren

Voordeel van het beleggen in zilver

  • De aanschaf van zilver ligt vele malen lager dan bij goud en het is daardoor voor particulieren toegankelijker.
  • Aangezien zilver veel in moderne toepassingen voorkomt en de vraag van zonnepanelen en smartphones constant stijgt kan een investering in zilver zeker interessant zijn.
  • Zilver behoudt zijn waarde ondanks de schommelingen in de markt.
  • Bovendien kan zilver, zoals als in vroegere eeuwen, nog steeds gebruikt worden als betaalmiddel.
  • Er zijn geen juridische of praktische voorwaarden verbonden aan het handelen met zilver of goud

Nadeel van het beleggen in zilver

  • Zilver en goud kunnen niet, zoals geld, bijgedrukt worden. Er is een bepaalde hoeveelheid zilver en goud aanwezig op aarde.
  • De waarde van zilver en goud hangt af van vraag en aanbod. Het is dus te allen tijde mogelijk dat uw investering in zilver minder waard wordt. De afgelopen 20 jaar hebben we wél gezien dat de koers voor zilver en goud eerder gestegen is dan gedaald. Dit heeft er ook mee te maken dat deze edelmetalen steeds schaarser worden.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.