Wat kost 1 kilo zilver? - Inkoop Goud in Gouda

Wat kost 1 kilo zilver?

De zilverkoers, zoals alle andere koersen, is gebaseerd op het verschil tussen de vraagprijs van de verkopers en de biedprijs van de kopers. De goud en de zilverkoers is gestandaardiseerd en wordt uitgedrukt in Dollar per Troy ounce. (31,103 gram).

Dit houdt in dat 1 kilo zilver elke dag of misschien zelfs meerder malen per dag iets anders opbrengt. Koersen van zilver en goud reageren op verschillende invloeden zoals bijvoorbeeld de toestand van de wereldeconomie, de dollarkoers, deflatie en geopolitiek.

Er zijn vele internet website die de laatste zilverkoers laten zien. Meestal kunt u kiezen of u de prijs per kilo of per Troy Ounce wilt zien. Om dan te weten wat 1 kilo zilver kost, kunt u de prijs per gram vermenigvuldigen met 1000.

Zilveren baren

Wat ontvang ik voor mijn sieraden en zilveren voorwerpen bij mijn juwelier?

Het bovenstaande geldt als u in grotere hoeveelheden zilver handelt. Maar heeft u bijvoorbeeld een aantal zilveren sieraden, zilver bestek of andere zilveren voorwerpen dat u graag wilt inleveren bij uw juwelier, is het waarschijnlijk dat u niet de marktprijs ontvangt. De tabellen op internet kunt u echter wél als leidraad gebruiken.

Als u met uw zilveren sieraden en voorwerpen bij ons komt worden deze gewogen en zal u een bedrag doorgegeven worden. Dit bedrag zal dan direct op uw bankrekening gestort worden.

U kunt echter ook de waarde van uw zilveren voorwerpen gebruiken voor de aanschaf van een nieuw sieraad in onze winkel. Ook kunt u uw oude zilveren sieraad een 2e leven geven of laten verwerken in een uniek en persoonlijk (as)sieraad. In onze winkel in Gouda adviseren u hier graag persoonlijk over.

Fair Trade

Sinds 2018 heeft Juwelier Jos het certificaat “Fair Trade” en werken wij volgens de richtlijnen van Fair Trade. Dit houdt in dat het zilver en goud uit mijnen komen die regelmatig worden gecontroleerd op kinderarbeid en mijnen waar veilig wordt omgegaan met chemicaliën. Bovendien wordt gelijke behandeling van mannen en vrouwen gepromoot.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.