Zilver bestek verkopen? | Inkoop Goud Gouda geeft je een eerlijke prijs!

Zilveren bestek verkopen?

Verkoop het voor een eerlijke prijs aan Inkoop Goud Gouda

Zilveren bestek is onderdeel van traditioneel tafelzilver. Een prachtige manier om je tafel te dekken maar in Nederland ligt tafelzilver, zoals zilveren vorken, messen en lepels maar ook zilveren taartscheppen en ander schepwerk, vaak ongebruikt in de la. Wil je jouw tafelzilver verkopen? Maak direct een afspraak in onze online agenda, kom naar onze winkel en ontdek wat jouw zilveren bestek waard is!

Wij kopen al jouw zilver bestek maar ook zilveren munten zoals zilveren guldens en zilveren sieraden.

Jouw tafelzilver is geld waard

Wanneer je jouw tafelzilver of zilveren bestek cassette wil verkopen aan ons, is het goed om te weten dat een bestekset niet compleet of onbeschadigd hoeft te zijn. Oud zilver bestek is veelal prima geschikt om aan ons te worden verkocht. Ons team staat voor je klaar om je persoonlijk en deskundig te helpen. Samen met jou taxeren we het bestek en kijken we het na op echtheid en op de dichtheid van het zilver. Tijdens het taxeren mag je altijd meekijken en blijft het zilver altijd in je zicht.

Maak vandaag nog een afspraak

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Zilver bestek inleveren

Wanneer je zilver bestek bij ons komt inleveren controleren wij het op echtheid en checken de dichtheid. Daarna doen we je een aanbod. We geven je dan duidelijk aan tegen welke prijs je het zilver aan ons kan verkopen.

Besluit je in te gaan op het bod? Dan maken wij direct geld over naar je rekening of kan je in onze winkel een nieuw sieraad uitzoeken. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te brengen naar de winkel.

Wil je je zilver bestek niet verkopen? Geen probleem. Je mag jouw tafelzilver uiteraard weer meenemen en we brengen een kosten in rekening. Een taxatie is altijd kosteloos.

Prijs oud zilver bestek

De prijs voor oud zilver bestek wordt dus bepaald aan de hand van een professionele taxatie. Daarna wordt gekeken naar de zilverkoers van dat moment en wordt de prijs bepaald van het zilver. Het zilvergehalte is voor een groot deel bepalend voor de waarde van je bestek.

Besluit je om jouw antiek bestek te verkopen? Dan krijg je van ons direct geld op je rekening of kan je in de winkel een nieuw sieraad uitzoeken. Je krijgt dan zelfs 20% extra bestedingsruimte. Heb je bijvoorbeeld voor 100 euro zilver bestek verkocht aan ons? Dan mag je voor maar liefst 120 euro een sieraad uitzoeken in onze winkel.

Wil je liever een waardebon zodat je op een later moment iets kan uitzoeken? Dat is ook altijd mogelijk. De waardebonnen zijn onbeperkt geldig. Direct jouw antiek massief zilveren bestek verkopen? Maak een afspraak in onze online agenda en kom naar de winkel. We staan voor je klaar. Vergeet niet om je identiteitsbewijs mee te brengen. Dit hebben we nodig om je zilverwerk te verkopen.

Antiek zilver taxeren

Wanneer je jouw antiek zilver wil verkopen is het belangrijk om je het antiek zilver te taxeren. De antiek zilver bestek waarde is afhankelijk van een aantal factoren en die bekijken we stuk voor stuk tijdens de taxatie.

In onze winkel staat een team van experts voor je klaar om je zilver te taxeren. Dit doen we met professionele apparatuur en je mag te allen tijde meekijken met onze werkzaamheden. Onze experts vertellen graag meer over zilver, de bijzondere eigenschappen en de waarde van antiek zilver. Na de taxatie weet je precies wat jouw zilver waard is en kun je besluiten het te verkopen aan ons.

Zilver verkopen

Verzilverd of zilver bestek?

Het goed om te weten dat er verschil zit in zilveren bestek en verzilverd bestek. Verzilverd bestek of tafelzilver dat verzilverd is, bestaat in de basis uit veelal een metaal en daaromheen is een zilveren laagje aangebracht. De waarde hiervan is helaas minder groot dan wanneer je echt vol zilveren bestek te verkopen hebt. Echt zilver bestek is namelijk volledig gemaakt van zilver en niet enkel voorzien van een dunne laag. Zilveren bestek is dan ook vaak heel zwaar en voorzien van een merkteken als 800, 835 of 925. Ook een leeuw, meesterteken, minervakopje en jaarletter kan duiden op echt zilveren bestek.

Twijfel je over de echtheid van je bestek? Wij kunnen het makkelijk voor je controleren. Mocht het zilver wat vervuild of verkleurd zijn, dan kan het prima zijn dat het nog steeds over echt zilver gaat. Oxidatie is een heel natuurlijk proces dat optreedt bij zilver.   

Direct een afspraak maken voor het verkopen van je zilveren bestek of ander tafelzilver? Bekijk onze online agenda en kom langs in de winkel!

Zilver bestek was vroeger heel gewoon

Vroeger was het heel gewoon om zilver bestek te gebruiken bij speciale gelegenheden. Zo werd er bijvoorbeeld gegeten met zilveren bestek wanneer er gasten waren of wanneer er iets te vieren was. De tafel werd gedekt met zilveren lepel, mes en vork, maar er werd vaak nog veel meer tevoorschijn getoverd. Denk bijvoorbeeld aan de lepel voor de suiker, de opscheplepel en het vismes. Het hing er maar net vanaf wat er op het menu stond. 

Overigens is het goed om te weten dat er verschil zit in zilveren bestek en verzilverd bestek. Twijfelt u over uw bestek, wij kunnen het makkelijk voor u controleren. Mocht het zilver wat vervuild of verkleurd zijn, dan kan het prima zijn dat het nog steeds op echt zilver gaat. Oxidatie is een heel natuurlijk proces dat optreedt bij zilver.    

 

Zilveren baren

Andere zilveren voorwerpen verkopen

Naast zilveren bestek kun je ook ander zilver verkopen. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld terecht voor de verkoop van zilveren munten, maar ook voor de verkoop van zilveren sieraden. Heb je andere zilveren voorwerpen die je graag wil verkopen? Ook dan kun je gewoon bij ons terecht. We helpen je graag in onze winkel!

Je kunt het zilver inwisselen voor geld op je rekening. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om korting te ontvangen op een van de sieraden uit de collectie van Juwelier Jos, waar Inkoop Goud onderdeel van is. Een waardebon behoort ook tot de mogelijkheden. Kom snel langs in onze winkel verkoop jouw zilveren bestek tegen een eerlijke prijs!