Wat kost 1 kilo goud? - Inkoop Goud in Gouda

Wat kost 1 kilo goud?

De goudkoers, zoals alle andere koersen, is gebaseerd op vraag en aanbod tussen verkopers en kopers. De goud- en de zilverkoers is gestandaardiseerd en wordt uitgedrukt in Dollars per Troy ounce. (31,103 gram).

Koersen van zilver en goud reageren op verschillende invloeden zoals bijvoorbeeld de toestand van de wereldeconomie, de dollarkoers, deflatie en geopolitiek. Dit houdt in dat de waarde van uw goud elke dag weer anders is.

Goud wordt nog steeds gezien als een veilige investering, aangezien de waarde redelijk stabiel is en zelfs vaker stijgt dan daalt. Zeker in tijden van globale economische crisis, zoals de Covid-pandemie, blijft goud een goede optie.

Op internet zijn er vele websites die de laatste goudkoers laten zien. Meestal kunt u kiezen of u de prijs per kilo of per Troy Ounce wilt zien. Om dan te weten wat 1 kilo goud kost, kunt u de prijs per gram vermenigvuldigen met 1000.

Goudbaren

Kan ik mijn gouden sieraden en voorwerpen inleveren bij mijn juwelier?

Heeft u een aantal gouden sieraden of andere gouden voorwerpen die u graag wilt inleveren bij uw juwelier? De koerstabellen op internet kunt u als leidraad gebruiken maar deze tabellen zijn gebaseerd op het handelen in grotere hoeveelheden goud. Ook onze website heeft een rekentool waarmee u de waarde van uw oude goud ongeveer kunt uitrekenen.

Als u met uw gouden sieraden en voorwerpen bij ons komt worden deze gewogen. Bevatten uw sieraden edelstenen dan wordt dit van het totale gewicht afgetrokken. Er zal u een bedrag doorgegeven worden. Dit bedrag zal dan direct op uw bankrekening gestort worden.

Wilt u liever geen contant geld, maar wilt u de waarde van uw gouden voorwerpen gebruiken voor een nieuw sieraad, dan is dat ook mogelijk.
U ontvang bij het uitzoeken van een nieuw sieraad uit onze collectie in de winkel na inleveren van uw goud een extra inruilwaarde van +20%.
Ons winkelpersoneel adviseert u hierover graag.

Fair Trade

Sinds 2018 heeft Juwelier Jos het certificaat “Fair Trade” en werken wij volgens de richtlijnen van Fair Trade. Dit houdt in dat het zilver en goud uit mijnen komen die regelmatig worden gecontroleerd op kinderarbeid en mijnen waar veilig wordt omgegaan met chemicaliën. Bovendien wordt gelijke behandeling van mannen en vrouwen gepromoot.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.