Betrouwbare Goud Inkoper | Hoe herken je ze? | Inkoop Goud Gouda

Betrouwbare goud inkoper

Waaraan herken je een betrouwbare goud inkoper?

U heeft besloten om uw gouden sieraden of voorwerpen te verkopen en u vraagt zich af waar men een betrouwbare goud inkoper kan vinden. Helaas is het zo dat ook in de handel van goud er vele personen zijn die misbruik proberen te maken van de onwetendheid van de mens. 

Wij zullen voor een aantal tips op een rijtje zetten die de keuze voor u vergemakkelijken. 

  • Vele goud inkopers adverteren op het internet. Een eerste indicatie van een betrouwbare goud inkoper is dat deze de prijzen van zijn goudinkoop op zijn website plaatst. Komt u een website tegen van een goud inkoper die zijn prijzen niet plaatst op de website, mag u er gerust van uit gaan dat deze persoon onbetrouwbaar is.
  • Als u een goud inkoper heeft gevonden die wél zijn prijzen op zijn website plaatst, kijkt u dan of ook de datum bij de prijzen is aangegeven. Er zijn goud inkopers die u willen lokken met een aantrekkelijke prijs die niet de actuele is.
  • Zoals in vele gevallen is het altijd een goed idee om een vergelijking te maken. Het is daarom zeker aan te bevelen een aanvraag te doen bij 2 of 3 verschillende goud inkopers.
  • Voordat u naar een goud inkoper gaat kunt u op uw eigen keukenweegschaal uw gouden sieraden en voorwerpen wegen. Dit zal zeker niet het exacte gewicht zijn, maar zal u een indicatie geven van het uiteindelijke gewicht en daarmee het bedrag dat u zult ontvangen.
  • Niet elk goud is hetzelfde goud! Pardon?
    Er is een verschil tussen 14 karaat en 18 karaat goud. In 14 karaat zit minder puur goud dan in 18 karaat goud. De goud inkoper zal dus zeker een scheiding moeten maken tussen de verschillende soorten goud en deze ook apart moeten wegen en berekenen. Als de inkoper alles over een kam scheert zal hij hoogst waarschijnlijk een grotere marge hebben op het 18 karaat. Dat kost u dus geld!
  • Hebben uw gouden sieraden of voorwerpen geen keurmerk waarmee aangegeven wordt hoeveel karaat goud ze bevatten, dan kan de inkoper dit bepalen met een toets steen en toets water (ook wel koningswater genoemd). De kleur van goud is niet altijd een juiste indicatie van de karaatwaarde van het sieraad of voorwerp.
  • Heeft u besloten welke goud inkoper u in de hand gaat nemen zorgt u dan, dat uw gouden sieraden en voorwerpen in uw bijzijn gewogen worden. Zo kunt u precies zien dat wat de goud inkoper aangeeft het daadwerkelijke gewicht is.
  • Stuurt u uw goud nooit per post op. Ook als u het van te voren gewogen heeft, is er geen garantie dat hetzelfde gewicht aankomt en ook als zodanig berekend wordt. Op het moment dat u uw goud verstuurd heeft u er geen controle meer over.

Houdt u er rekening mee dat u niet de actuele goudprijs zult ontvangen. Deze goudprijs wordt aangehouden voor de handel in grotere hoeveelheden goud. De goud inkoper zal een percentage aan commissie in rekening brengen en zal mogelijkerwijs ook rekening houden met eventueel smeltverlies.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.