Maak van je oude goud een nieuw sieraad | Inkoop Gouda Gouda

Van oud goud tot nieuw sieraad

Praktisch iedereen houdt van sieraden en we zijn gewend aan het kopen en krijgen van sieraden. Er zijn sieraden die elke dag en een leven lang gedragen worden maar er zijn er ook sieraden bij die na een tijdje – kort of lang – toch in de la verdwijnen en er niet meer uitkomen. 

Op een zekere dag kom je die sieraden weer tegen – bijvoorbeeld bij de voorjaarsschoonmaak of, wat ook veel voorkomt, bij een verhuizing. De vraag wordt dan: “Wat ga ik met deze sieraden doen?”. 

Ondanks dat bepaalde sieraden niet vaak gedragen worden of kapot zijn, wil dat niet zeggen dat er geen emotionele waarde hecht aan deze sieraden. Integendeel. Elk sieraad, of het nu gekocht of gekregen is, heeft een verhaal. En wat is er dan mooier als al deze verhalen te bundelen in een nieuw sieraad gemaakt van “oud” goud. 

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe gaat dit in zijn werk bij Juwelier Jos?

Als u bij ons in de winkel komt zullen wij bekijken wat u aan oud goud heeft en wat de hoeveelheid van dit oud goud voor mogelijkheden biedt. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij u kunnen vertellen of u genoeg goud heeft voor een brede of smalle ring, of misschien is het genoeg voor een hanger én een ring. Als er in de sieraden edelstenen verwerkt zijn kunnen deze eventueel ook verwerkt worden in het nieuwe sieraad.

Voordat u bij ons in de winkel komt, kan het zijn dat u al heeft nagedacht over u nieuw te maken sieraad. Gaat uw voorkeur uit naar een ketting met hanger, een armband, een ring of een combinatie hiervan?

Samen met onze goudsmid en een kopje koffie gaat u zitten om een ontwerp te maken. Het verhaal dat u over dit nieuwe sieraad vertelt zal meegenomen worden in het ontwerp. U kunt tijdens dit gesprek al uw wensen en ideeën aangeven. 

Na het gesprek zal de goudsmid een ontwerp maken in de computer. Indien nodig kan een gerenderde foto gemaakt worden die u een goed idee zal geven over hoe uw sieraad er in de werkelijkheid uit zal gaan zien.

Deze foto sturen wij u toe en u kunt aangeven of u tevreden bent met het onderwerp of dat er veranderingen in het ontwerp aangebracht moeten worden. De veranderingen zullen in het computerprogramma veranderd worden. 

Bent u eenmaal akkoord met het ontwerp dat gaan wij voor u aan de slag en zullen het ontwerp omzetten in een echt sieraad. De weg van ontwerp naar uiteindelijk product staat uitgebreid aangegeven in een aantal artikelen op onze website. In het kort komt het erop neer dat er gegoten, afgekoeld, geslepen en gepolijst wordt. 

Het hele proces van tekening tot sieraad duurt ongeveer 8-10 weken. Misschien komt u dit wat lang voor, maar uw sieraad wordt speciaal voor u gemaakt. Dit maakt het sieraad uniek, net zo uniek als de persoon die het zal dragen.

Besluit u om een nieuw sieraad te laten maken van oud goud dan verzoeken wij u vriendelijk een afspraak te maken. Zo kan onze goudsmid genoeg tijd uittrekken om samen met u tot een perfect ontwerp en sieraad te komen. 

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.