Goud inwisselen tegen een degelijke prijs - Inkoop Goud in Gouda

Regels inwisselen goud

We hebben in andere blogs vooral behandelt hoe goud inwisselen in zijn werk gaat. Hoe u kunt checken of u echt of nep goud hebt en hoeveel karaat het goud eventueel is. In deze blog over de regels voor het inwisselen van goud willen we nog even licht laten schijnen op de diverse regels omtrent goud verkopen en het in huis hebben ervan.

Zijn er wetten en regels over goud inwisselen?

De Nederlandse overheid heeft een aantal wetgevingen en regelgevingen opgesteld voor de handel in edelmetaal. Het handelen in goud en zilver valt hier dan ook onder. Voor Nederland houdt dit simpelweg in dat er bij bedragen van €10,000 een identificatieplicht komt kijken. Hierbij moeten uw gegevens ook geregistreerd worden. Toch is de inkoper nog niet verplicht dit te melden aan de overheid.

Meldplicht

Vanaf een bedrag van €20,000 heeft de inkoper of verkoper wel een meldplicht naar de
FIU-Nederland (Financial Intelligence Unit – Nederland). De meeste locaties waar u goud kan inwisselen zullen bij dit soort bedragen ook de voorkeur hebben om dit met tussenkomst van een bank over te maken.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Welke maximum hoeveelheid goud mag u in huis hebben?

Voor het hebben van goud is dezelfde wet- en regelgeving van toepassing als op het hebben van contant geld in huis. Beiden brengen de nodige risico’s met zich mee waaronder diefstal, woningbrand of andere beschadigingen. De Nederlandse belastingdienst heeft geen maximumbedrag vastgesteld voor de hoeveelheid contant geld of de waarde van eventueel goud wat u in huis mag bewaren.

Goud inwisselen?

Of moet je dit goud inwisselen?

Er zijn wel enkele regels omtrent het opgeven van deze waardes bij de belastingdienst. Een deel daarvan wordt vrijgesteld van belastingen. Op de website van de belastingdienst kunt u een tabel vinden waar deze waardes worden aangegeven. De afgelopen drie jaar zijn deze licht gestegen, maar deze bedragen zijn kleiner dan u denkt. Hieronder vindt u de gegevens van de afgelopen drie jaar, tot en met 2022. Indien u meer contant geld, of goud, in huis hebt dan hieronder aangegeven is dient u dit aan te geven bij de belastingdienst. U kunt uw goud natuurlijk veilig stellen in een bankkluis. Of ongebruikt goud of sieraden inwisselen. De keuze is aan u.

Jaar

2020

2021

2022

Vrijstelling zonder fiscale partner

€ 543,-

€ 552,-

€ 560,-

Vrijstelling met fiscale partner

€ 1.086,-

€ 1.104,-

€ 1.120,-

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Kan ik me hier eventueel voor verzekeren?

Wanneer je een grote hoeveelheid goud in huis hebt kunt u uw goud inwisselen. Maar mocht u het liever nog willen bewaren kunt u het eventueel verzekeren tegen de eventuele risico’s van diefstal of schade in huis. De bedragen die door verschillende verzekeringsmaatschappijen gedekt worden zijn zeer uiteenlopend van 250 euro tot 1250 euro. Het loont dan ook zeker om dat eventueel even goed uit te zoeken bij uw verzekeringsmaatschappij.

Goud in vuur

Waarde laten taxeren en uit laten betalen

Bovendien kunt u ten alle tijden besluiten om uw goud te verkopen, dan kunt u op onze website een indicatie van de waarde berekenen. Onze rekentool biedt de goudprijs van het moment en voor het verhandelen van grote partijen goud. Het geeft u echter wel een indicatie.

Tot slot kan u onze goudsmeden laten kijken naar uw sieraden en voorwerpen. Zij bepalen rekening houdend met de echtheid, het aantal karaat en het aantal gram de waarde voor u. Als u akkoord gaat met de aangeboden prijs, betalen wij u direct het waarde bedrag per bank uit of u wisselt uw goud in voor een nieuw sieraad uit de collectie van onze winkel.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.