Oud Goud verkopen - Inkoop Goud in Gouda

Oud Goud verkopen

Uw oud goud verkopen – het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan zijn dat u gouden sieraden heeft die u niet meer draagt of dat sieraden in uw bezit zijn gekomen door een erfenis. Maar hoe weet u nu wat u precies in handen heeft en hoeveel uw goud waard is?

Oud goud bestaat het?

Oud goud is een mode term, terwijl goud juist waardevast is. Het klinkt natuurlijk wel fijn. De term wordt bovendien gebruikt voor uw ongebruikte goud. Het goud dat u wilt verkopen is misschien een erfstuk of een sieraad met een emotionele waarde. Omdat u het niet wenst te dragen, dreigt het in een laadje te verdwijnen. Zonde, maar u vindt het lastig om hier afstand van te doen.

Het is bij ons mogelijk om van uw goud een nieuw sieraad te laten ontwerpen of van de waarde een nieuw sieraad uit te zoeken.  Verder is het ook mogelijk om het goud te gebruiken voor een assieraad.

Goud verkopen doet u waarschijnlijk niet dagelijks. Hoe werkt dat eigenlijk precies?

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Stappen bij het verkopen van goud

Wij geven u een kort stappenplan dat u op weg kan helpen om uw goud te verkopen.

a. Is het sieraad wel van echt goud?

  • is er oxidatie te zien op uw sieraad, dan is het geen echt goud
  • vergulde sieraden hebben de gravure “amerikano” of “doublé”, dit betekent dat alleen het buitenste laagje van goud is
  • ziet u slijtage plekken, dan is het sieraad niet van goud

Ziet u geen van bovenstaande kenmerken dan is de kans groot dat uw sieraad van goud is.

b. Keurmerken of keurtekens

U kunt verder kijken of er keurtekens staan in de gouden sieraden die u wilt verkopen. Zeker in Nederland is het aanbrengen van keurtekens wettelijk vastgelegd. Een sieraad van minder dan 14 karaat mag niet als echt goud verkocht worden. Niet elk land heeft dezelfde wetten, dus laat uw sieraad altijd controleren door uw juwelier of een erkende inkoper.

c. Hoeveel weegt uw goud?

Het gewicht van het goud dat u wilt verkopen bepaalt uiteindelijk de waarde. Samen met een nauwkeurige weegschaal en informatie over de goudprijs van het internet kunt u zelf al een inschatting maken van de waarde van uw goud. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u altijd uw juwelier vragen hierbij te helpen. Hij heeft de juiste gereedschappen om het gewicht en het karaat van uw goud te bepalen. Let u wel dat edelstenen niet meegenomen worden in het gewicht en daardoor de waarde van uw gouden sieraden.

Gouden sieraden verkopen met tips van Inkoop Goud Gouda

Andere gouden voorwerpen

Uiteraard zijn het niet altijd sieraden wanneer u uw oud goud verkopen wilt. Gouden munten en gouden baren zijn ook goud en kunnen verkocht worden.

Gouden munten

Gouden munten dienen wel in goede staat te zijn als ze als munt verkocht worden. Het is natuurlijk altijd mogelijk de gouden munten om te smelten. Een gouden vijfje of tientje, een dukaat of een Krugerrand zijn voorbeelden van munten die vaak verkocht worden.

Goudbaar

Een goudbaar spreekt voor zichzelf. De baar is een “blokje” gemaakt van puur goud. Puur goud is 24 karaat goud. Het is wel belangrijk dat het logo of de naam van de producent op de baar is geprint. Gouden baren zijn er in verschillende gewichten en lopen van 1 gram tot 1 kilo.

Goudbaar

Hoe wordt de prijs van goud bepaald?

De goudprijs staat op de beurzen genoteerd per Troy ounce. Dit is 31,1 gram van 24-karaats goud. 24 karaats goud is bijna puur goud, het bevat 99,9% goud. De prijs van goud heeft te maken met de vraag en aanbod op de markt.

Oud goud verkopen of inwisselen

Wilt u gouden voorwerpen of sieraden verkopen? Aarzelt u niet en maak een afspraak bij ons. Wij taxeren eerst het goud en aan de hand van het gewicht bepalen wij de prijs. Indien gewenst zullen wij dit bedrag in uw bijzijn direct op uw rekening overmaken.

Nieuw sieraad of ontwerp

Liever geen geld maar een nieuw sieraad of een voorwerp dan ontvangt u 20% extra waarde. Samen met u maken wij een nieuw ontwerp voor een sieraad dat volledig aansluit bij uw wensen.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.