Wat kost 18 karaat goud per gram?

Om deze vraag te beantwoord moet men eerst weten hoe de prijs van 1 gram goud bepaald wordt.  De goudprijs wordt op de beurzen genoteerd per Troy Ounce. Dit is 31,1 gram van 24-karaats goud. 24 karaats goud is bijna puur goud, het bevat 99,9% goud. De prijs van goud heeft te maken met de vraag en aanbod op de markt.  1 karaat goud is dus 1/24ste deel zuiver goud. 18 karaat goud is 18/24ste deel.  Er zijn verschillende rekensommen om de prijs per gram uit te rekenen. Het makkelijkste, echter, is een van de vele websites die u een overzicht van de goudprijzen geven te consulteren. Op deze sites worden de prijzen aangegeven per gram in de verschillende karaatsoorten.

Wat is een karaat?

Een karaat is een graadmeter om het percentage goud in een object aan te geven. Hoe hoger het karaat, hoe hoger de hoeveelheid goud. De volgende karaatverhoudingen worden tegenwoordig gebruikt:

Op het moment van het schrijven van dit artikel, 9 november 2021, 12.45u was de prijs voor puur goud € 50,58. 18 Karaat goud bevat 75% puur goud, dus de prijs voor 1 gram zou 3/4 x 50€ = € 37,50 zijn.

Houdt u er wel rekening mee dat de dagprijs van goud
niet de prijs is, die aan u wordt uitbetaald. Als u als privé persoon goud verkoopt gaat het om kleinere hoeveelheden en zal u niet de prijs van de beurzen ontvangen. Het kan zijn dat u sieraden heeft van zowel 8, 14, 18 als 21 karaat goud. 

Bij Inkoop Goud Gouda bieden wij u een eerlijke en sterke prijs voor uw oude goud. Wilt u uw oude goud bij ons inleveren? Maak hiervoor een afspraak of kom langs in onze winkel.

Kom langs voor een taxatie!

In ons atelier kunt u zonder afspraak uw oud goud en zilver laten taxeren.
We betalen de waarde direct aan u uit.


Atelier Juwelier Jos
Lange Tiendeweg 19
2801 KD Gouda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

BEL ME NU
+
Bel mij!