Goud van overledene verkopen | Direct uitbetaald | Inkoop Goud Gouda

Goud van overledene verkopen

Ontvang direct geld voor oude gouden sieraden

Als een dierbare persoon in uw directe familie komt te overlijden of als u van een ver verwijderd familielid gouden sieraden of voorwerpen erft kan het zijn dat u in eerste instantie niet weet wat u hiermee aan moet. 

Er zijn drie mogelijkheden om een betere bestemming voor gouden sieraden of voorwerpen na overlijden te vinden. Deze zijn:

 • U kunt de sieraden verdelen onder familieleden en/of vrienden van de overledene.
 • U kunt de sieraden en gouden voorwerpen laten vermaken tot een nieuw sieraad.
 • U kunt de sieraden en gouden voorwerpen verkopen.

Wij zullen ons in dit artikel concentreren op het verkopen van goud van een overleden persoon.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe kan ik het beste een eerlijke verdeling maken tussen de erfgenamen?

Om eventuele onenigheden en ruzies uit de weg te gaan is het belangrijk om de juist waarde te bepalen van de gouden sieraden en voorwerpen. Dit kunt u laten doen door een officieel taxatierapport op te laten maken. Een taxateur zal de sieraden en voorwerpen op verschillende punten beoordelen zoals bijvoorbeeld het edelmetaal, ouderdom, de staat, het gewicht en het formaat van het sieraad. 

Een taxateur is onafhankelijk en zal niet ingaan op de emotionele waarde van een erfstuk. Daarna kunt u op basis van de waarde van de stukken de sieraden en voorwerpen eerlijk verdelen onder de erfgenamen.

Waar kan ik het goud van een overledene het best verkopen?

De winkel van Inkoop Goud Gouda & Juwelier Jos is in Gouda en u bent bij ons van harte welkom. Onze taxateur zal uw sieraden en gouden voorwerpen bekijken en bepalen hoeveel goud deze bevatten. Het gewicht van edelstenen wordt uiteraard afgetrokken van het totale gewicht van het goud. Na een berekening zullen wij het bedrag direct op uw rekening overmaken.

Indien u liever niet naar onze winkel in Gouda komt, dan komen wij graag persoonlijk bij u langs. Het proces blijft hetzelfde. Wij zullen de gouden sieraden en voorwerpen bekijken, het goudgehalte bepalen en het gewicht van eventuele edelstenen aftrekken. Ook dan zullen wij direct het berekende bedrag naar u overmaken. 

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

Neem de tijd voor je het goud gaat verkopen

Het overlijden van een dierbaar persoon brengt een onzekere en moeilijke tijd met zich mee. Het is belangrijk uw tijd te nemen voordat u besluit om gouden sieraden en voorwerpen uit een erfenis te verkopen. En dat is ook goed zo. 

We kunnen u nog enkele tips geven om uw “oude goud” zo goed mogelijk te verkopen:

 • Breng uw gouden sieraden of voorwerpen niet naar een pandjes huis.
  Ook al heeft u snel geld nodig, een pandjeshuis zal u nooit de beste prijs geven. Vraag een schatting bij 2 of 3 verschillende juweliers en vergelijk de aanbiedingen.
 • Praat met je familieleden.
  Als de overleden persoon geen testament heeft achtergelaten, vraag dan aan de andere erfgenamen of de sieraden verkocht kunnen worden. Vele gouden sieraden en voorwerpen zijn van sentimentele waarde en het verkopen van deze objecten kan een beslissing van allen zijn.
 • Voel je niet schuldig.
  Het verkopen van gouden sieraden en voorwerpen is niet slecht. Een overleden persoon is meer dan alleen maar de sieraden die hij of zij heeft gedragen. U draagt de herinnering van de tijden die u samen heeft doorgebracht altijd bij u. U kunt altijd nog een foto maken van het sieraad.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.