Gouden tand of vulling verkopen?| Direct verkopen | Inkoop Goud Gouda

Gouden tand of vulling verkopen

Verkoop je gouden tand of vulling bij Inkoop Goud Gouda

Het klinkt misschien wat macaber maar er is daadwerkelijk een markt voor de verkoop van  gouden tanden en vullingen. Vaak wordt er gesproken over dentaal goud of tand goud wat toch wel wat vriendelijker klinkt.

Dentaal goud bestaat niet alleen uit gouden tanden of vullingen maar hieronder vallen ook gouden kronen, inlays, onlays en bruggen. In feite al het goud dat een tandarts zou kunnen gebruiken bij het onderhoud van uw gebit. Vraagt u dus zeker aan uw tandarts om uw kies of tand mee te krijgen als een van beide getrokken zijn.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Wat is de waarde van een gouden tand?

Vroeger werden tanden gevuld met vullingen die een hoog gehalte aan goud hadden. Toentertijd was dat zo’n 75%. Tegenwoordig wordt er minder goud gebruikt en is het percentage zo rond de 40%. Behalve goud zit er in gouden tanden ook platina en palladium, beide zijn kostbare edelmetalen.

De meeste tanden zullen met 14 karaat of 18 karaat gevuld zijn. De toestand van de tand speelt ook sterk mee in de waarde van de gouden tand. Schoongemaakte tanden zullen meer opleveren dan een tand waar nog wat porselein of een wortel aan zit.

Hoe kan ik het best gouden tanden inleveren?

Zoals in de vorige paragraaf aangegeven is het het beste als de gouden tand zo schoon mogelijk is. Als de tanden nog porselein of wortels hebben kunt u deze met een hamer kapot slaan. Daarna kunt u makkelijker het organisch materiaal verwijderen. 

De gouden tanden of bruggen kunnen ook nog titanium schroeven of pinnen bevatten. Deze laten zich waarschijnlijk het makkelijkst verwijderen met een tang. In het geval dat er aan de gouden tand nog bloedresten of zelfs vlees zitten, dan is de beste manier om de tand in een badje van chloor of pure alcohol te leggen. 

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

Ik ben tandarts, mag ik ook gouden tanden inleveren?

Natuurlijk mag dat. Er zijn erkende bedrijven die grotere hoeveelheden dentaal afval kunnen verwerken. Zij smelten de partij waarbij alleen het goud, zilver, palladium en platina overblijft. Als eenmaal is vastgesteld hoeveel van elk edelmetaal aanwezig is zal een calculatie gemaakt worden gebaseerd op de dagprijzen van elk edelmetaal. Een percentage van de totaalsom zal afgetrokken worden als commissie en voor de kosten van de verwerking en de analyse. Het kan zijn dat deze erkende bedrijven een minimum gewicht aan dentaal afval vragen om zo de kosten van de verwerking en de analyse te reduceren.

Een beetje geschiedenis over dentaal goud

Goud is al eeuwen lang een geliefd edelmetaal en werd hoofdzakelijk gebruikt als ruil- en handelsmiddel. Daarnaast werd het ook veel gebruikt in juwelen en sieraden. Maar wist u dat de eerste gouden kronen al meer dan negentienhonderd jaar geleden gebruikt werden? 

Goud heeft de prettige eigenschap dat het niet roest en het zal ook geen allergische reactie uitlokken. Bovendien lijkt het het meest op de natuurlijke hardheid van echte tanden. Tegenwoordig worden gouden tanden in verschillende landen in de wereld gebruikt als een teken van rijkdom en status (Verenigde Staten van America, delen van Oost Europa, Centraal Asië), als uiting van mode (Zuid Afrika) of zelfs als bijgeloof. In Zuid Africa wordt gezegd dat goud de slechte geesten verjaagd.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.