Hoeveel is 14 karaat goud waard? - Inkoop Goud in Gouda

Hoeveel is 14 karaat goud waard?

Wat is 14 karaat goud en wat is het waard?

Wat is 14 karaat goud?

1-karaat

Ten eerste zullen we de vraag: “Wat is 1 karaat moeten beantwoorden. Om de bovenstaande vraag over de waarde van 14 karaat te kunnen beantwoorden.

24-karaat

24 karaat goud is bijna puur goud, het bevat 99,9% goud en de goudprijs wordt op de beurzen genoteerd per Troy Ounce. Dit is 31,1 gram van 24-karaats goud.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Dagprijs 14 Karaat Goud

De prijs van goud fluctueert per dag en soms zelfs per minuut. De prijs van goud heeft te maken met de vraag en aanbod op de markt.

1 karaat goud is dus 1/24ste deel zuiver goud. 14k goud is het 14/24ste deel.

Op het moment van schrijven van dit artikel was de goudprijs voor 14 karaat goud 585 € 27,73 per gram. 14 karaat goud bevat 58,5% goud.

De makkelijkste manier om de intrinsieke waarde van uw sieraden te berekenen is een van de vele websites die u een overzicht van de goudprijzen geven te consulteren. Op deze sites worden de prijzen aangegeven per gram, per Troy Ounce of per kilo. Ook onze website heeft een goud waarde calculator waarmee u eenvoudig de waarde kunt berekenen.

Goudbaren

Waarom krijg ik minder dan de waarde tool berekend?

Houdt u er wel rekening mee dat de goud dagprijs geldt voor het handelen in grotere hoeveelheden goud. Als u oud goud of 14 karaat gouden ketting bij uw juwelier brengt zult u niet dezelfde prijs ontvangen. De prijs die de goudsmid u geeft houdt rekening met het smeltverlies en of het oude goud edelstenen bevat.

Daarnaast is het verstandig om uw goud aan te bieden bij een partij, die transparant werkt. Een juwelier of Edelsmederij,  die u vertrouwd en u kan vertellen over de totstandkoming van de prijs. U kunt ten allen tijden kiezen om na een taxatie uw goud niet te verkopen aan de partij.

Keurmerken

585 stempel

Het kenmerk 585 verwijst naar het aantal karaat en staat voor 14k goud. In 14 karaat gouden sieraden is 58,5% zuiver goud verwerkt.

750 stempel

Het kenmerk 750 verwijst naar het aantal karaat en staat voor 18k goud. In 18 karaat gouden sieraden is 75% zuiver goud verwerkt. Lees over 18 karaat meer in dit artikel.

Goud baren

Wat is een karaat nu precies?

Een karaat is een eenheid om het percentage goud in een object aan te geven. Hoe hoger het karaat, hoe hoger de hoeveelheid goud gebruikt is in de samenstelling van het edelmetaal dat gebruikt wordt voor bv. een sieraad.

Wat is het verschil tussen 14 karaat geelgoud, witgoud en roségoud?

Hoeveel karaat goud kiest u voor uw sieraad? Aangezien puur goud te zacht is om er sieraden van te maken worden er metalen zoals koper, nikkel of zilver aan het goud toegevoegd. Met de toevoeging van deze materialen zal ook de kleur van het goud veranderen. Roségoud, bijvoorbeeld, bevat meer koper dan witgoud. Hoe hoger het aantal karaat, hoe zachter uw sieraad zal zijn. Het is daarom belangrijk dat u weet wanneer u uw sieraad wilt dragen. Bij dagelijks gebruik raden wij 18 karaat af.

Hoeveel karaat wordt voor sieraden gebruikt?

Wij vervaardigen al onze gouden sieraden in 14 karaat goud. In Nederland zijn 14 karaat gouden sieraden de standaard, alhoewel 18 karaat goud ook verkocht wordt. Het is natuurlijk mogelijk om uw sieraad tegen een meerprijs in 18 karaat te laten vervaardigen. Onze goudsmid licht u daar graag over in.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.