Taxeren van goud | Eerlijke prijzen & Betrouwbaar | Inkoop Goud Gouda

Taxeren van goud

Hoe taxeert Inkoop Goud Gouda uw goud?

Gedurende ons leven kopen en krijgen we vele sieraden. Hieronder vallen ook de sieraden die we geërfd hebben. U kunt bijvoorbeeld denken aan kettingen, hangers, armbanden, broches, ringen, antieke en ook kapotte sieraden. Ondanks dat sieraden kapot zijn behoudt het goud zijn waarde.

Helaas is het vaak zo dat zeker bij geërfde sieraden het niet altijd even duidelijk is of het sieraad van echt goud is gemaakt en zo ja, wat het karaat is van het verwerkte goud.

Dan is laten taxeren van goud de perfecte oplossing. Uiteraard hoeven het niet altijd sieraden te zijn waarvan de goudwaarde getaxeerd kan worden. Ook gouden munten, gouden horloges en andere gouden voorwerpen kunnen op hun goudwaarde getaxeerd worden.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe gaat het taxeren van goud in zijn werk?

De eerste stap in het taxeren van goud is de zuiverheid van het goud bepalen. Dit is het aantal karaat dat de voorwerpen en sieraden bevatten. Er zal gekeken worden welke sieraden en voorwerpen een keurmerk hebben die aangeven van hoeveel karaat goud het sieraad of voorwerp is gemaakt. 

Is er geen keurmerk aanwezig dan wordt het taxeren van goud gedaan door het gebruik van een toetssteen en toetswater. Toetswater wordt ook wel koningswater genoemd. Voor elk karaat is er een specifiek koningswater. Door de reactie van het gouden voorwerp met het koningswater kan de juwelier of taxateur zien wat het karaat is van het gouden voorwerp. 

De volgende stap is het gewicht te bepalen van het goud. Het wegen van het goud wordt op speciale weegschalen gedaan die specifiek als goudweegschaal zijn goedgekeurd en gecertificeerd. Is het gewicht bekend dan zullen wij  het berekende bedrag direct naar uw rekening overmaken. Wilt u liever geen geld maar liever een nieuw sieraad van het “oude” goud, dan is dit uiteraard mogelijk. 

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

Waarom zou ik mijn gouden sieraden laten taxeren?

Een van de belangrijkste redenen om uw gouden sieraden of voorwerpen te laten taxeren is voor verzekeringsdoeleinden.Zeker als u meerdere gouden sieraden en horloges heeft van hoge waarde verlangen de meeste verzekeringen dat een certificaat van de vervangingswaarde wordt overlegt in het geval van diefstal of verlies.Niet alleen voor de verzekering is het belangrijk uw goud te laten taxeren. Een andere belangrijke reden voor het taxeren van goud kan een verdeling van een erfenis zijn, bij een echtscheiding of als de gouden sieraden verkocht of geveild gaan worden. 

Kan ik zelf taxeren van goud leren?

Er bestaat een cursus voor het taxeren van juweliersartikelen van na 1952. Het is een cursus die dieper ingaat op het taxeren van sieraden die na het jaar 1952 zijn vervaardigd. De cursus omvat ook een deel wat het taxeren van horloges omvat. Voor de meeste juweliers is dit voldoende om een officieel certificaat af te kunnen geven. Bovenop deze opleiding zijn de jaren van ervaring en de omgang met gouden voorwerpen van groot belang. Bespaar tijd en moeite, maak een afspraak bij Inkoop Goud Gouda. 

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.