Hoeveel is 1 kilo zilver waard? Blijf up-to-date!

Hoeveel is 1 kilo zilver waard?

Uw complete gids voor zilver!

Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel 1 kilo zilver waard is? Met 40+ jaar ervaring als goud en zilver inkoperhebben we de antwoorden waar u naar zoekt. Wij begeleiden u door deze glinsterende wereld waarin prijzen net zo fluctuerend kunnen zijn als de markt zelf.

Overzicht van de huidige zilverprijs en historische trends

We begrijpen hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van de waarde van waardevolle metalen, met name zilver. Onze klanten vertrouwen op onze expertise, niet alleen voor het kopen en verkopen van zilver, maar ook om inzicht te krijgen in de huidige zilverprijs en de historische trends.

Belangrijke variabelen die de waarde van zilver beïnvloeden

Er zijn talrijke factoren die bijdragen aan de waardeschommelingen van zilver. Enkele van deze omvatten:

 • Economische onzekerheid: Net als alle andere edelmetalen, is zilver vaak een veilige haven voor investeerders tijdens periodes van economische onzekerheid.
 • Vraag en aanbod: De prijs van zilver kan aanzienlijk variëren op basis van veranderingen in vraag en aanbod.
 • Inflatie: Tijdens periodes van hoge inflatie leunen investeerders vaak naar zilver en andere edelmetalen om hun vermogen te behouden.

Het wegen van zilver per gram

Als juwelier berekenen we de waarde van zilver per gram. Dit is een geaccepteerde standaard in de edelmetaalindustrie wereldwijd. Het maakt niet uit of u zilveren juwelen, munten of baren bezit; de prijs wordt altijd berekend op basis van het gewicht van puur zilver in de voorwerpen.

Wanneer u zilver wilt verkopen, kunt u ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van het exacte gewicht van uw zilveren items. Op deze manier kunt u de maximale waarde uit een verkoop halen.

Wanneer u de waarde van zilver, de invloedrijke variabelen en de eenheid van meting kent, kunt u een slimme investering maken en het meeste uit uw zilververkoop halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor hulp of een waardebepaling van uw zilver. Als u er zeker van bent dat u uw zilveren sieraden wilt verkopen, kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een prijs. Wij wegen de sieraden en zullen u aan de hand van de zilverkoers een eerlijke prijs geven. U kunt daarna beslissen of u ze meteen wilt verkopen of niet. 

Hoe wordt de waarde van zilver bepaald?

Als we denken aan waardevolle metalen, denken we vaak aan goud en zilver. Maar hoe wordt de waarde van zilver eigenlijk bepaald? Hier bij Juwelier Jos willen we u helpen om de zilvermarkt beter te begrijpen. We gaan de verschillende factoren bespreken die invloed hebben op de prijs van zilver, waaronder mijnbouwproductie, industriële vraag en economische omstandigheden. We vergelijken ook de waarde van zilver met andere metalen zoals goud.

Factoren die de waarde van zilver beïnvloeden 

De prijs van zilver wordt bepaald door een aantal factoren:

 • Mijnbouwproductie: Aangezien de overgrote meerderheid van het zilver een bijproduct is van andere ontginningen, zoals koper en goud, heeft de mijn productie een directe invloed op de beschikbaarheid en dus de prijs van zilver.
 • Industriële vraag: Zilver heeft een breed scala aan commerciële toepassingen, waaronder fotografie, elektronica en medicijnen. Hoge industriële vraag naar zilver kan de prijs ervan verhogen.
 • Economische omstandigheden: In tijden van economische onzekerheden zoeken investeerders vaak naar veilige havens voor hun financiën. Zilver, net als goud, is zo’n veilige haven en de prijs kan stijgen in tijden van economische instabiliteit.

Vergelijkingen met andere edele metalen 

Het interessante aspect van zilver is dat, hoewel het minder duur is dan goud, het veelzijdiger is in termen van industriële toepassingen. Dit betekent dat in tijden van hoge industriële productie, de vraag naar zilver kan stijgen, waardoor ook de prijs stijgt.

Zilver is meestal duurder dan goud, dus de prijs kan sneller en sterker stijgen en dalen. Dit maakt het misschien riskanter voor sommige beleggers, maar potentieel winstgevender voor anderen.

Het bepalen van de waarde van zilver wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren en het is altijd belangrijk om in gedachten te houden hoe deze factoren invloed op elkaar hebben. Het is altijd een goed idee om gedetailleerd onderzoek te doen of advies in te winnen van professionals juweliers zoals Juwelier Jos voordat u investeert in zilver of goud.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Bereken de waarde van 1 kilo zilver

We begrijpen dat het begrijpen van de waarde van kostbare metalen, zoals zilver, cruciaal is voor onze klanten. Dit kan een beetje verwarrend zijn, gezien de fluctuerende marktprijzen. Daarom bieden we een eenvoudige, stapsgewijze gids om u te helpen de waarde van 1 kilo zilver te berekenen op basis van de huidige marktprijs. 

Stap 1: Begrijpen wat de huidige marktprijs betekent in zilver

De marktprijs, ook wel spotprijs genoemd, is de huidige prijs in de markt waartegen een grondstof, zoals zilver, direct kan worden omgewisseld of geleverd. Het is de prijs die door marktdeelnemers wordt vastgesteld op basis van vraag en aanbod. Het is belangrijk om te begrijpen dat de spotprijs in zilver per gram wordt uitgedrukt. 

Stap 2: De huidige marktprijs in zilver vinden

 • U kunt de huidige spotprijs vinden op financiële nieuwswebsites, zilverprijs, trackingwebsites en zelfs op mobiele apps.
 • Zorg ervoor dat u de prijs in uw valuta controleert.

Stap 3: De waarde van 1 kilo zilver berekenen

Dit is vrij eenvoudig. Omdat 1 kilo gelijk is aan 1000 gram, vermenigvuldigt u de koersprijs per gram met 1000. 

Als de spotprijs bijvoorbeeld € 0.74 per gram is, dan wordt de waarde van 1 kg zilver:

0.74 (prijs per gram) x 1000 (aantal gram in 1 kilo) = 740 euro.

Voorbeeldberekeningen voor verschillende zilverprijzen

Laten we aannemen dat de koersprijzen ongeveer tussen de € 0.60, € 0.80 en € 1.00 per gram liggen. Dit is alleen een voorbeeld. 

1. Voor een spotprijs van € 0.60: 0.60 x 1000 = 600 euro.
2. Voor een spotprijs van € 0.80: 0.80 x 1000 = 800 euro.
3. Voor een spotprijs van € 1.00: 1.00 x 1000 = 1000 euro.

Zo eenvoudig is het om de waarde van 1 kilo zilver te berekenen. Echter, het is wel de moeite waard om te vermelden dat de waarde kan variëren als u van plan bent uw zilver te verkopen. Afhankelijk van verschillende factoren zoals de zuiverheid en vorm (munten, staven en sieraden), kan de inkoopprijs van zilveren goederen afwijken van deze marktprijs.

Het hebben van een idee over de huidige marktprijs en de daaruit voortvloeiende waarde helpt u om een geïnformeerde keuze te maken over het verkopen van uw zilver. Wij als Juwelier Jos staan graag tot uw beschikking om u te helpen met al uw vragen en behoeften met betrekking tot de verkoop van zilver.

Zilverbaren op een stapel die van puur zilver zijn.

Zilver handelen: Belangrijke overwegingen en risico’s

Het handelen in allerlei soorten investeringsmiddelen, waaronder edelmetalen zoals zilver, kan winstgevend zijn. Net als bij iedere vorm van handelen en beleggen, zijn er bepaalde overwegingen en risico’s waar u rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we een aantal van deze factoren bespreken, waaronder de volatiliteit van de zilverprijs, de liquiditeit van zilver en de overwegingen met betrekking tot de opslag van fysiek zilver.

Volatiliteit van de zilverprijs

Eén van de belangrijkste factoren waar u rekening mee moet houden bij het handelen in zilver is de onvoorspelbaarheid en variabiliteit van de zilverprijzen.

Zilverprijzen kunnen extreem volatiel zijn en afhankelijk van de economische omstandigheden, kunnen ze snel stijgen of dalen. Zilver wordt vaak beschouwd als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. De waarde van zilver kan zodanig toenemen tijdens economische recessies of politieke instabiliteit.
Echter, in tijden van economische voorspoed, kunnen zilverprijzen dalen, omdat beleggers hun geld mogelijk in meer risicovolle, maar potentieel winstgevendere beleggingen investeren.

Liquiditeit van zilver

Liquiditeit verwijst naar het vermogen om een activa snel te kopen of verkopen zonder dat dit een significante impact heeft op de prijs.

Zilver heeft een hoge liquiditeit, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gekocht en verkocht.
Mogelijk moeten echter forse kortingen worden genomen bij het verkopen van grote hoeveelheden zilver tegelijk, wat kan leiden tot verlies voor de handelaar.

Opslag van fysiek zilver

Een andere factor om te overwegen bij het handelen in zilver is de opslag.

Fysiek zilver moet veilig worden opgeslagen om diefstal of beschadigingen te voorkomen.
De kosten van veilige opslag, inclusief verzekering, kunnen oplopen en moeten in overweging worden genomen bij het beoordelen van de potentiële rendementen van het handelen in zilver.

Terwijl het handelen in zilver potentieel winstgevend kan zijn, moeten beleggers zich bewust zijn van de risico’s. Wij als juwelier maken een punt van het bieden van oprechte en goed geïnformeerde adviezen aan al onze klanten die geïnteresseerd zijn in het investeren in edele metalen zoals zilver.

Impact van technologische ontwikkelingen in de zilverindustrie

 • De technologische ontwikkelingen kunnen ook een significante invloed hebben op de zilvermarkt. Neem bijvoorbeeld de groei van de zonne-energie industrie. Zilver wordt gebruikt in de productie van zonnepanelen, en als deze industrie blijft groeien, kan de vraag naar zilver toenemen.
 • Verbeteringen in de mijnbouw- en raffinage technologieën kunnen ook invloed hebben op de productie van zilver en daarmee op de prijs.
 • De toekomst van technologieën zoals 3D-printen in de sieradenindustrie kunnen ook impact hebben op de zilvermarkt. Als deze technologie verspreid wordt en zilver als gemeenschappelijk printmateriaal gebruikt wordt, kan dit een aanzienlijke vraag naar zilver creëren.

We zien dat zowel economische als technologische trends de potentie hebben om de waarde van zilver aanzienlijk te beïnvloeden. 

Zilver en de waarde hiervan

In dit artikel hebben we besproken hoeveel 1 kilo zilver waard is en de factoren die de waarde kunnen beïnvloeden. Het verstrekken van deze informatie is essentieel omdat zilver een belangrijk edelmetaal is die wordt gebruikt in vele industrieën en voor investeringsdoeleinden. De waarde van zilver kan sterk fluctueren vanwege verschillende marktfactoren. Indien i wilt investeren of uw zilver wilt verkopen is het belangrijk om up-to-date te blijven met de huidige zilverkoers. 

Als juwelier zijn we er om u te helpen met al uw vragen over zilver en andere edelmetalen. U kunt erop vertrouwen dat onze experts u de accuraatste informatie kunnen geven. 

Wilt u meer weten over de waarde van zilver of andere edelmetalen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en bij het inkopen van uw zilver.