Goud verkoop: Snel, eenvoudig en voordelig uw goud verkopen

Goud verkoop:

Snel, eenvoudig en voordelig uw goud verkopen

Mogen wij u even meenemen in de fascinerende wereld van goud verkoop? Als juwelier met meer dan 40 jaar ervaring als goud inkoper en Meester Goudsmid, willen we u graag laten zien wat er allemaal bij komt kijken, van het verkopen van goud. In dit artikel zullen we dieper induiken in het proces, van taxatie tot transactie. 

Het proces van goud verkoop: Een algemene inleiding 

Wij weten dat het soms een beetje verwarrend kan zijn om uw goud te verkopen. We willen dit proces zo eenvoudig en transparant mogelijk voor u maken. In deze blog zullen we u stap voor stap meenemen door het algemene proces van het verkopen van goud. We leggen u precies uit hoe alles in zijn werk gaat, van de evaluatie tot aan het krijgen van uw geld.

Eerste stap: De evaluatie van uw goud

Afhankelijk van de staat van uw gouden items, zullen we eerst een grondige inspectie en evaluatie uitvoeren. Bij ons worden alle evaluaties gedaan door onze gecertificeerde en ervaren werknemers om te garanderen dat u een eerlijke en accurate prijs krijgt.

 • Inspectie: We kijken naar de staat van uw goud om te zien of er vereiste reparaties zijn die de waarde kunnen beïnvloeden.
 • Karaat meting: We bepalen het karaat van uw goud om te bepalen hoeveel puur goud er in uw sieraad zit.

Tweede stap: Het vaststellen van de prijs

De prijs van uw goud zal worden vastgesteld op basis van de huidige marktprijs van goud en het karaat van uw item. Wij bij Juwelier Jos zorgen ervoor dat onze prijzen altijd op de dag zelf worden bijgewerkt op basis van de recentste goudprijzen.

Derde stap: Uw aanbod ontvangen

Nadat we uw goud hebben geëvalueerd en de prijs hebben vastgesteld, zullen we u een prijs geven. Het is belangrijk om te weten dat u volledig vrij bent om deze prijs te accepteren of te weigeren. We zullen nooit druk uitoefenen op onze klanten om een beslissing te nemen.

Laatste stap: Uw geld ontvangen

Als u besluit ons aanbod te accepteren, zullen we de betaling onmiddellijk regelen. We kunnen u betalen in contanten, via bankoverschrijving of we kunnen het bedrag verrekenen met een aankoop die u bij ons maakt.

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie nodig hebt. Verkoop uw goud met vertrouwen.

Factoren die de prijs van goud beïnvloeden

We begrijpen het belang van transparantie in de prijs van goud. Het is tenslotte een waardevol metaal die we dagelijks verwerken. De prijs van goud fluctueert door verschillende factoren en we vinden het van essentieel belang dat onze klanten deze kennen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van goud beïnvloeden.

Economische stabiliteit

Economische stabiliteit heeft een directe invloed op de prijs van goud. Hoe hoger de economische stabiliteit, hoe lager de prijs van goud en vice versa. Dat komt doordat goud wordt gezien als een ‘veilige haven’ voor investeerders in tijden van economische onzekerheid.

 Monetaire beleid: Wanneer een land bij de centrale bank de rente verandert, beïnvloedt dit de prijs van goud. Als de rentetarieven stijgen, kunnen investeerders profiteren van hogere rendementen op rente gebonden investeringen, waardoor de vraag naar goud daalt. 

 Inflatie: In periodes van inflatie zoeken mensen naar manieren om hun geld te beschermen. Goud wordt vaak gezien als een goede investering in zulke tijden, waardoor de prijs stijgt.

De vraag en aanbod

De prijs van goud wordt ook bepaald door de fundamentele economische wet van vraag en aanbod. 

 Vraag vanuit de juwelenindustrie: De juwelenindustrie is de grootste consument van goud. Naar schatting wordt ongeveer 50% van het gewonnen goud gebruikt voor het maken van juwelen, zo blijkt uit onderzoek.

 Vraag vanuit investeerders: Goud wordt vaak gezien als een veilige investering tijdens economische onzekerheid, in die tijden stijgt de vraag naar goud, die de prijzen opdrijven.

 Goudmijnproductie: De hoeveelheid goud die mijnwerkers uit de grond kunnen halen beïnvloedt ook de prijs. Als de productie hoog is, kan de prijs dalen. 

Waardering van de Amerikaanse dollar

Goud en de Amerikaanse dollar hebben een omgekeerde relatie. Wanneer de waarde van de dollar stijgt, neigt de goudprijs te dalen. Dit komt doordat goud over de hele wereld meestal wordt geprijsd in dollars. Als de dollar sterk is, kan goud duurder lijken voor buitenlandse kopers, wat de vraag kan verminderen.

We hopen dat dit artikel inzicht geeft in de factoren die de goudprijs beïnvloeden. We helpen u graag om uw ervaring met goud te verkopen of kopen aangenamer te maken.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Het belang van het testen van de kwaliteit van goud voor de verkoop

Het is algemeen bekend dat goud een waardevol en gewild metaal is. Wanneer u besluit om uw gouden sieraden of munten te verkopen, wilt u natuurlijk de beste prijs ontvangen. Maar hoe weet u zeker dat uw goud van hoge kwaliteit is en u niet minder krijgt dan het werkelijk waard is? Het antwoord is eenvoudig: door de kwaliteit van uw goud te laten testen voor verkoop. Wij benadrukken graag het belang van deze cruciale stap.

Verzekeren van de authenticiteit

Het testen van goud voor de verkoop bepaalt niet alleen de kwaliteit, maar verzekert u ook de authenticiteit van het stuk. Er zijn talloze vervalsingen op de markt, en de enige manier om echt van nep te onderscheiden, is door een professionele authenticiteit test. Het kan erg teleurstellend en financieel schadelijk zijn als u ontdekt dat wat u dacht dat zuiver goud was, eigenlijk niet echt is.

Beoordeling van de kwaliteit

Een kwaliteitstest bepaalt het precieze karaat van uw gouden item, dat op zijn beurt de zuiverheid en dus de waarde ervan aangeeft. Met een dergelijke beoordeling in de hand kunt u een meer nauwkeurige prijsopgave krijgen.

24 karaat goud: Dit is het puurste goud. Het materiaal is zeer zacht en buigzaam en wordt zelden gebruikt voor sieraden waarvan wordt verwacht dat ze regelmatig gedragen worden.
18 karaat goud: Dit is een sterker, meer slijtvast goud. Het bevat 75% goud en 25% andere metalen.
14 karaat goud: Dit type goud bestaat uit 58,3% goud en 41,7% uit andere metalen en is vaak het meest gedragen karaat vanwege zijn weerstand tegen slijtage.

Maximaliseren van de verkoopwaarde

Door het testen van uw goud kunt u de verkoopwaarde maximaliseren. Uit de tests kan blijken dat uw goud van hogere kwaliteit is dan u oorspronkelijk dacht, wat betekent dat de potentiële verkoopwaarde ook hoger zal zijn. 

Als uw goud van mindere kwaliteit is, maar nog steeds authentiek, kunt u nog steeds een eerlijke prijs krijgen.

We begrijpen het belang en de waarde van goud. Dat is waarom we onze klanten aanmoedigen om de kwaliteit van hun goud te laten testen voordat ze het verkopen. Op deze manier kunnen we garanderen dat u de best mogelijke prijs voor uw kostbare stukken krijgt. Voor ons is het ook belangrijk om het karaat van het goud te weten, zodat we de juiste prijs kunnen geven. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe hoger de prijs. 

Tips om een betrouwbare goudkoper te vinden

Als u van plan bent uw gouden sieraden of munten te verkopen, is het essentieel om een betrouwbare koper te vinden. In de wereld van waardevolle metalen zijn er helaas ook personen of bedrijven die minder betrouwbaar zijn en kunnen proberen te profiteren van onwetende verkopers. Juwelier Jos geeft u een aantal handige tips die u kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Controleer de bedrijfsinformatie

 • Zoek online naar informatie over het bedrijf. Een betrouwbare koper zal een professionele website en online aanwezigheid hebben.
 • Zorg ervoor dat het bedrijf een fysiek adres en telefoonnummer heeft. Als er alleen een e-mailadres of postbusnummer wordt vermeld, kan dit een teken zijn van een minder betrouwbaar bedrijf.
 • Controleer of het bedrijf ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. Bedrijven die zijn geregistreerd, moeten voldoen aan bepaalde wettelijke eisen.

Lees de beoordelingen en feedback van klanten

 • Het lezen van beoordelingen en feedback van klanten kunnen u een goed beeld geven van hoe betrouwbaar het bedrijf is.
 • Houd er echter rekening mee dat niet alle beoordelingen echt kunnen zijn. Sommige bedrijven kunnen valse beoordelingen plaatsen om hun reputatie te verbeteren.

Vergelijk prijzen

 • Het is altijd een goed idee om de prijzen te vergelijken die verschillende goudkopers bieden voor hetzelfde item.
 • Let op de goudkoers en hoeveel het bedrijf boven of onder deze prijs biedt.

Het kiezen van een betrouwbare goud inkoper is essentieel om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw goud. We hopen dat deze tips u zullen helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. Wij staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en u door het proces te begeleiden.

 

Geelgouden ringen die op elkaar liggen. Ze glanzen prachtig.

Veelvoorkomende fouten bij de verkoop van goud en hoe deze te vermijden

Het kan een spannende en winstgevende onderneming zijn om goud te verkopen. Maar er zijn een paar gemeenschappelijke valkuilen die gouden verkopers kunnen tegenkomen. Juwelier Jos is hier om u te helpen begrijpen wat deze fouten zijn en hoe u ze kunt vermijden om uw verkoop soepel en rendabel te laten verlopen.

1. Geen onderzoek doen

Het eerste en meest voorkomende probleem is vaak een gebrek aan onderzoek. De goudmarkt kan fluctueren, dus het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.

2. Onrealistische verwachtingen

Vaak kunnen verkopers denken dat hun goud meer waard is dan het in werkelijkheid is. Dit komt door misvattingen of een gebrek aan kennis over de goudmarkt.

Advies:

 • Wees realistisch over de waarde van uw goud.
 • Vraag deskundig advies om te helpen bij het bepalen van een eerlijke prijs.

3. Verkopen aan de verkeerde plaats

Een andere fout is om uw goud te verkopen aan de eerste koper die u tegenkomt. Het is belangrijk om uw opties te onderzoeken en niet overhaast te beslissen.

Advies:

 • Overweeg het gebruik van een gerenommeerde goudverkoper, zoals Juwelier Jos.
 • Vergelijk prijzen van verschillende kopers om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt.

Het vermijden van deze veelgemaakte fouten kan de weg vrijmaken voor een succesvolle en winstgevende verkoop van uw goud. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent en het meeste uit uw verkoop haalt door grondig onderzoek te doen, te anticiperen op de juiste marktwaarde, uw koper zorgvuldig te selecteren en uw goud op de juiste manier te presenteren.

Het verkopen van uw goud

De verkoop van goud kan een lucratieve onderneming zijn, mits goed uitgevoerd. Hopelijk heeft dit artikel u voldoende informatie gegeven over de belangrijkste aspecten van het verkopen van goud. Onthoud dat u altijd een expert moet raadplegen bij het verkopen van uw goud, om er zeker van te zijn dat u de beste prijs krijgt.

Wij staan altijd klaar om u te helpen bij uw goudverkoop. Wij bieden een uitstekende dienstverlening en eerlijke prijzen. Heeft u nog vragen of wilt u advies over uw goud? Neem gerust contact met ons op of kom bij ons langs. Wij kijken er naar uit om u te assisteren bij uw goudverkoop.