Wat kost 1 gram goud - Inkoop Goud in Gouda

Wat kost 1 gram goud?
Leer alles over goudprijzen!

Benieuwd naar de prijs van 1 gram goud? Als gespecialiseerd in- en verkoper van goud, deel ik, Juwelier Jos,  met 40+ jaar ervaring als Meester Goudsmid, mijn inzicht in deze fascinerende wereld. Ontdek hoeveel een klein stukje glanzend geel metaal eigenlijk waard is!

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

De huidige prijs van 1 gram goud op de wereldmarkt

Juwelier Jos begrijpt het belang van het op de voet volgen van de goudprijs. Het maakt niet uit of u een verkoper, een koper of een investeerder bent, de kennis van de huidige prijs van goud is erg belangrijk. In dit artikel gaan we het hebben over de huidige prijs van 1 gram goud op de wereldmarkt.

De goudprijs fluctueert elke dag door verschillende economische factoren zoals vraag en aanbod, de waarde van de dollar, wereldgebeurtenissen en nog veel meer. Gemiddeld varieert de huidige prijs van 1 gram goud op de wereldmarkt tussen 30 en 60 euro. Deze prijs kan echter veranderen, dus is het belangrijk om de markt zorgvuldig te volgen.

 • Dagelijkse bijwerkingen: De goudprijs verandert voortdurend door de dag heen, bij Juwelier Jos zorgen we voor dagelijkse updates over de huidige prijs van goud.
 • Vakdeskundigheid: Ons team van experts volgt de goudprijzen op de voet om u de nauwkeurigste en actuele informatie te geven.

Hoe de goudprijs u beïnvloedt

Het kennen van de huidige goudprijs is belangrijk voor iedereen die goud bezit. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Verkopen: Als u goud wilt verkopen, wilt u de best mogelijke prijs krijgen. Door de marktprijs te kennen, kunt u beslissen wanneer het de beste tijd is om te verkopen.
 • Kopen: Als u goud wilt kopen, wilt u dat doen wanneer de prijzen laag zijn. Door de goudprijs te volgen, kunt u het meeste waar voor uw geld krijgen.
 • Investeren: Of u nu geïnteresseerd bent in het investeren in goud voor de lange termijn of als een manier om uw portfolio te diversifiëren, het kennen van de goudprijs kan u helpen slimme investeringsbeslissingen te nemen.

Juwelier Jos is elke dag op de hoogte van de dagprijs van goud en zal deze prijs dan ook gebruiken om u een eerlijke prijs te geven voor uw oud goud. 

Wilt u al een idee hebben wat uw oud goud waard is? Kijkt u op deze website en gebruikt u onze rekentool. Dit geeft u een goede indicatie. 

Factoren die de prijs van 1 gram goud beïnvloeden

Als u van plan bent om goud te verkopen, is het belangrijk om de factoren te kennen die de prijs van een gram goud kunnen beïnvloeden. 

Juwelier Jos wil u helpen om een ​​geïnformeerde beslissing te nemen. We geven u een overzicht van de belangrijkste factoren die de goudprijs beïnvloeden.

Economische stabiliteit

Goud wordt over de hele wereld gezien als een veilige haven in tijden van economische instabiliteit. Daarom kan de prijs van goud stijgen tijdens perioden van economische onzekerheid of recessie.

Vraag en aanbod

Zoals bij elk product, speelt ook bij goud de balans tussen vraag en aanbod een belangrijke rol in de prijsbepaling. Wanneer de vraag naar goud stijgt en het aanbod laag is, kan de prijs stijgen.

 • Vraag: Dit kan worden beïnvloed door factoren zoals investeerdersgedrag, sieradenmarkt, industriële toepassingen en centrale banken die goud kopen of verkopen.
 • Aanbod: Dit wordt voornamelijk bepaald door goudmijnactiviteiten wereldwijd. Minder goudproductie kan leiden tot hogere prijzen.

Inflatie

Goud wordt vaak gezien als een inflatiedekking. Wanneer de inflatie stijgt, neemt de waarde van valuta af, wat kan leiden tot een verhoogde vraag naar goud en dus tot een prijsstijging.

Wisselkoersen

De waarde van de dollar kan een grote invloed hebben op de goudprijs. Omdat goud wereldwijd voornamelijk in dollars wordt verhandeld, kan een zwakkere dollar de goudprijs verhogen.

De prijs van goud is afhankelijk van een complex web van factoren en is constant in beweging. Onthoud dat wanneer u besluit uw goud te verkopen, Juwelier Jos er is om u te begeleiden en u de eerlijkste prijs te bieden. Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend taxatiegesprek.

Gouden sieraden verkopen met tips van Inkoop Goud Gouda

Manieren om de prijs van 1 gram goud te controleren

In de fascinerende wereld van edelmetalen heeft goud altijd een belangrijke rol gespeeld. Als belegger, handelaar of goudliefhebber is het belangrijk om te weten hoe u de prijs van 1 gram goud kunt controleren. Het volgen van de goudprijs kan u helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen, of u nu van plan bent te kopen of te verkopen. We geven u drie nuttige methoden om de prijs van 1 gram goud te volgen.

Goudprijs websites

Verschillende financiële websites bieden realtime-informatie over de goudprijs. Deze websites updaten de prijs per ounce, gram en kilogram in verschillende valuta’s, waaronder de euro en de USD.

 • Kitco.com: Deze website biedt uitgebreide informatie over de prijzen van edelmetalen. Het biedt ook trendgrafieken die prijsbewegingen in de afgelopen dagen, maanden of zelfs jaren tonen.
 • Goldprice.org: Deze site is gemakkelijk te navigeren en geeft informatie over de goudprijs in verschillende gewichtseenheden en valuta’s.

Omdat de prijs van goud continu varieert op basis van vraag en aanbod op de wereldmarkt kunnen er kleine verschillen zijn in de prijzen die op verschillende sites worden weergegeven.

Goudhandelaars en juweliers

Een andere benadering is om rechtstreeks contact op te nemen met goudhandelaars of juweliers. Zij hebben meestal toegang tot realtime goudkoersen en kunnen u de huidige prijs per gram goud geven.

Juwelier Jos: Als betrouwbare juwelier hebben we altijd toegang tot de huidige goudprijzen. We zijn transparant over onze prijzen en streven ernaar om onze klanten de beste deals te bieden. 

Natuurlijk is het altijd aan te raden om de prijs bij verschillende goudhandelaars of juweliers te vergelijken om te zorgen dat u een eerlijke deal krijgt.

Prijsvolg apps

In deze digitale tijd zijn er verschillende apps beschikbaar die u kunnen helpen bij het volgen van de goudprijs. Deze apps bieden up-to-date prijsinformatie en sommige geven zelfs prijsbewegingen in grafiekvorm weer.

 • Gold Price Live: Deze app biedt realtime goudprijs tracking in meer dan 30 valuta’s.
 • BullionVault: Dit is een app die niet alleen de prijs van goud, maar ook van andere edelmetalen volgt.

Elke methode om de prijs van 1 gram goud te controleren heeft zijn eigen voordelen. Het is een kwestie van kiezen welke manier het beste bij u past. Kies de methode die het gemakkelijkst en het toegankelijkst voor u is, en u zult altijd op de hoogte zijn van de waarde van uw goud.

Goudbaar

Investeren in goud: De kansen en risico’s betrokken bij het kopen van goud

Er is een zegswijze die stelt “Niet alles wat blinkt, is goud”. 

Echter, het investeren in fysiek goud kan een lucratieve manier zijn om uw vermogen te vergroten en tegelijkertijd uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. 

Juwelier Jos, expert in het kopen en verkopen van goud, geeft graag de kansen en risico’s aan die gepaard gaan met het investeren in dit edelmetaal. 

De kansen van het investeren in goud

Investeren in goud kan u diverse voordelen bieden:

 • Waardebehoud: Goud heeft zich in de loop der jaren bewezen als een effectief middel tegen inflatie. Zelfs in tijden van economische onzekerheid kan goud zijn waarde behouden en vaak zelfs toenemen. 
 • Diversificatie: Goud biedt een uitstekende mogelijkheid om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Vaak is het zo dat als aandelen dalen, goud zal stijgen.
 • Liquide belegging: Goud is een van de meest liquide beleggingen ter wereld. Het kan vrijwel overal en op elk moment worden verkocht. 

De risico’s van het investeren in goud

Echter, zoals bij elke vorm van investeren, komt ook het kopen van goud met zijn eigen risico’s:

 • Prijsinstabiliteit: Hoewel goud vaak wordt gezien als een veilige haven, kan de prijs ervan instabiel zijn. Dit kan betekenen dat uw belegging snel in waarde kan dalen.
 • Kosten: Het bezitten van fysiek goud gaat vaak gepaard met extra kosten, zoals verzekerings- en opslagkosten.
 • Gebrek aan rendement: Goud genereert geen dividenden of rente zoals aandelen of obligaties. Uw enige kans op rendement is wanneer de prijs stijgt.

Investeren in goud kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw beleggingsportefeuille, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kansen en risico’s voordat u overgaat tot aankoop.

Goudbaren

Wat kost 1 gram goud – in het kort

We hopen dat we u een duidelijk beeld hebben kunnen geven over de prijs van 1 gram goud. Het is een onmiskenbaar waardevolle investering en een kostbaar bezit. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat de prijs van goud constant in beweging is en wordt beïnvloed door een aantal verschillende factoren.

Als u van plan bent om zelf te investeren in goud, houd dan zeker de huidige goudprijs in de gaten en zoek professioneel advies voordat u een grote investering doet.

Op dit moment kunt u bij Juwelier Jos altijd terecht voor de verkoop van uw oude goud en de aankoop van gouden en zilveren sieraden Vergeet niet om onze website te bezoeken en onze collectie te bekijken.

U bent van harte welkom voor een vrijblijvende en gratis taxatie van uw oude goud. Tot ziens in onze winkel in Gouda!