Oud goud prijs 14 karaat - Inkoop Goud in Gouda

Oud goud prijs 14 karaat:
Ontdek wat uw goud waard is!

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de prijs van oud goud 14 karaat is? Dan bent u hier aan het juiste adres! 

Juwelier Jos, Meester Goudsmid en goud-inkoper met een ervaring van meer dan 40 jaar weet als geen ander wat er speelt op de markt voor oud goud. 

We geven u informatie over de feiten, tips en tricks die u moet weten over de prijs van 14 karaat goud. 

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Wat is de oud goud prijs van 14 karaat?

Goud en juwelen zijn altijd al met elkaar verbonden en het is daarom belangrijk om de juiste informatie te hebben over de prijzen van het goud.  Zeker als u besluit om uw oude 14 karaat goud te verkopen. Wat is de prijs van 14 karaat? We zullen wat dieper ingaan op dit onderwerp. 

Hoe wordt de goudprijs bepaald?

De goudprijs wordt dagelijks vastgesteld op de internationale markten en varieert afhankelijk van de vraag en aanbod. Vraag en aanbod is niet het enige wat de prijs van goud beïnvloed, er zijn ook nog andere factoren die hun invloed uitoefenen op de prijs, zoals: 

  • Puurheid van het goud: De hoeveelheid puur goud in een sieraad is verschillend per karaat. Hoe lager het karaat, hoe minder goud en hoe meer andere metalen in het sieraad zijn vermengd.14 karaat goud bevat 56% goud en 44% andere metalen.
  • Gewicht: De prijs stijgt proportioneel met het gewicht.
  • Staat van het sieraad of object: Beschadigde items kunnen minder waard zijn (dit kan het geval zijn bij gouden munten)

Monetaire en economische factoren

  • Wisselkoersen: De prijs van 14 karaat oud goud kan ook beïnvloed worden door de wisselkoersen, vooral tussen de euro en de dollar, aangezien goud normaliter wordt verhandeld in dollars.
  • Inflatie: Als economieën onzeker zijn of inflatie stijgt, zullen beleggers een veiligere belegging gaan zoeken. Goud is zo’n veiligere belegging. Gebeurt dit, dan zal de vraag naar goud omhoog gaan en zal de prijs van goud ook omhoog gaan.
  • Centrale banken: Aangezien centrale banken een aanzienlijke impact hebben op de goudprijs, kan hun beleid om goud aan te kopen of te verkopen de prijzen van 14 karaat oud goud beïnvloeden.

Aangezien Juwelier Jos dagelijks met goud, gouden sieraden, in- en verkoop van goud bezig is, begrijpt hij de complexiteit van de goudprijs. We zullen altijd proberen om onze klanten te informeren en hen te helpen de beste beslissingen te nemen bij de verkoop van hun oud goud. Als u vragen hebt of meer wilt weten over de prijs van 14 karaat oud goud, neem dan gerust contact met ons op.

Gouden sieraden verkopen met tips van Inkoop Goud Gouda

Wat betekent 14 karaat goud?

Puur goud is van zich uit een zacht metaal en wordt meestal gemengd met andere metalen om het sterker te maken voor gebruik in juwelen. De hoeveelheid goud in een legering wordt gemeten in karaat, waarbij 24 karaat als puur goud wordt gezien. 14 karaat goud betekent dat 58.3% van het materiaal goud is en de rest andere metalen.

Hoeveel is 14 karaat oud goud waard?

Omdat de prijs van goud van dag tot dag verschild, is het onmogelijk een exacte prijs te geven. Wel is het zo dat Juwelier Jos altijd op de hoogte is van de dagprijs. Als u langs komt onze winkel in Gouda zullen we de waard van uw 14 karaat goud berekenen volgens de prijs van het goud van die dag. 

Waarom kiezen voor Juwelier Jos?

Juwelier Jos is een erkende goudinkoper met jarenlange ervaring. We bieden de hoogste prijs voor uw 14 karaat oud goud en transparante service. 

  • We hanteren transparante prijzen gebaseerd op de actuele goudprijs.
  • We bieden gratis taxatie van uw 14 karaat oud goud.
  • Betaling mogelijk in cash of via bankoverschrijving.

Als u overweegt om uw 14 karaat oud goud te verkopen, neem dan contact op met Juwelier Jos voor een vrijblijvende taxatie of informatie over de huidige goudprijs.

Goudbaar

Hoe wordt de prijs van oud goud 14 karaat berekend?

We gaan wat dieper in over het proces van het berekenen van de prijs van uw 14 karaat goud:

Wat houdt het begrip ‘karaat’ in?

Voordat we verder gaan met onze uitleg zullen we u wat meer vertellen over het begrip “karaat”.

Karaat (Kt) is een eenheid die gebruikt wordt om de zuiverheid van goud aan te geven. 24 karaat is puur goud. Bij 14 karaat goud betekent dit dat het voor 58,3% uit puur goud bestaat en voor de rest uit andere metalen zoals zilver, koper of palladium.

Tips voor het verkopen van uw 14 karaat oud goud tegen de beste prijs

We geven u enkele nuttige tips om uw 14 karaats goud te verkopen tegen de best mogelijke prijs.

Ken de huidige goudprijs

Houdt u de huidige goudprijs in de gaten. Het fluctueert dagelijks en kan aanzienlijk variëren.
Sommige websites bieden live updates over goudprijzen die waardevol kunnen zijn. Zo kunt u het beste moment kiezen om uw goud te verkopen. 

Zorg voor een juiste beoordeling

Bij Juwelier Jos kunnen we u helpen met een professionele taxatie van uw goud.

Raadpleeg een expert voordat u besluit te verkopen. Een expert kan de ware waarde van uw goud vaststellen.

Hou rekening met de zuiverheid van uw goud

Zoals eerder is uitgelegd is 14 karaat een legering van 58,3% puur goud en andere metalen. U wordt uitbetaald naar gelang de hoeveelheid van puur goud in uw sieraad. 

Verkoop aan een betrouwbare partij

Zorg ervoor dat u alleen verkoopt aan een betrouwbare koper.

Juwelier Jos is een ervaren en gerespecteerde goudinkoper. We garanderen dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw goud.

Houd rekening met historische en sentimentele waarde

Sieraden kunnen een extra waarde hebben vanwege hun historische of sentimentele waarde. Overweeg deze factoren voordat u besluit tot verkoop. Als u uw goud aan ons verkoopt, zal het goud uit de sieraden en objecten omgesmolten en voor nieuwe sieraden gebruikt worden.

Verkoop niet in haast

Verkoop uw goud niet in de haast. Neem de tijd om uw opties te overwegen en de beste beslissing te nemen.

Heeft u nog oude of kapotte sieraden in een lade liggen? Met de informatie uit dit artikel en onze rekentool op de pagina kunt u zich al een idee vormen hoeveel uw goud waard is. Juwelier Jos streeft ernaar om het proces zo eenvoudig en voordelig mogelijk voor u te maken.

Oud goud prijs 14 karaat – in het kort

Zoals vele dingen op de wereldmarkt fluctueert de prijs voor oud goud van 14 karaat constant onder de invloed van de goudprijs op de wereldmarkt. 

Heeft u besloten om uw oud goud te verkopen, houdt u dan de goudprijs in de gaten en probeert u op het juiste moment te verkopen om het maximale uit uw goud te halen. 

Juwelier Jos heeft jarenlange ervaring in het eerlijk taxeren en inkopen van goud. Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende taxatie. We kijken ernaar uit om u snel te zien in onze winkel.

Team Juwelier Jos

Goudbaren

Hoeveel kilo goud heeft Nederland – in het kort

Nederland heeft aardig wat goud achter de hand. Deze schatkist, met momenteel 612,5 ton aan gouden baren, vertegenwoordigt een groot deel van opgebouwde rijkdommen van ons land. 

Goud is niet alleen waardevol voor landen maar ook als persoonlijke investering. De waarde van goud blijft over het algemeen stabiel en kan zelfs toenemen in tijden van economische onzekerheid. 

Juwelier Jos helpt graag uw eigen reserves in goud op te bouwen. U kunt investeren in sieraden of andere 24 karaat investeringsstukken. We hebben een uitgebreid assortiment aan artikelen die aan een investering in goud kunnen voldoen. We bespreken dit graag met u.