Verzameling munten verkopen - Inkoop Goud in Gouda

Verzameling munten verkopen

Bijna iedereen kent wel iemand die verzameling munten had, of heeft geërfd van een familielid. Veel van deze collecties bevatten wel een aantal munten die van waarde zijn en dus ook te munten verkopen zijn. Als je je oude munten wil verkopen is het zeer moeilijk om exact te weten wat deze waard zijn.  Je kan een goudinkoper, handelaar of veilinghuis benaderen om uit te vinden wat de munten die je wil verkopen eventueel waard zijn.

Zilveren guldens

De meeste mensen hebben wel van de zilveren gulden gehoord, het is een bekende zilveren munt die bij verzamelaars grote belangstelling opwekt. Maar waarom? In de periodes van Koning Willem de eerste tot en met de derde en in de tijd van Koningin Wilhelmina werden er munten geslagen die zwaarder waren als normaal en een hoger percentage zilver bevatten. Sommigen van deze munten zijn tegenwoordig zeer zeldzaam en je kan deze munten verkopen met een hoge winst.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe weet ik wat mijn munten waard zijn?

De eerste vraag die opkomt als je je munten collectie zou willen verkopen is hoe weet ik wat mijn munten waard zijn? En waar kan ik mijn munten verkopen? Logische vragen natuurlijk. Er zijn meerdere verschillende soorten catalogussen beschikbaar waar veel munten in staan. In deze catalogussen kan je nazoeken wat de waarde van een bepaalde munt is. Een tijdrovend klusje, dat is het zeker. Je munten verkopen gaat gelukkig iets makkelijker. Dit kan bij diverse gespecialiseerde sites, via marktplaats, of bijvoorbeeld op een muntenbeurs. Daarnaast kan je ook altijd even binnenstappen bij je vertrouwde juwelier en daar je munten verkopen.

Gouden munten

Kan ik verzamelaarsmunten naar de bank brengen?

Je kan je verzamelaarsmunten ook naar De Nederlandse Bank brengen (DNB). Houd er dan alleen wel rekening mee dat je de waarde van de munt vergoed krijgt en niet de eventuele verzamelaarswaarden. Een verzamelaarsmunt van 5 euro zal je dus 5 euro voor krijgen terwijl deze misschien bij een verzamelaar het drievoudige opbrengt. Als je weet dat je bijzondere munten verkopen in handen hebt en het maximale eruit wil halen kan je altijd beter naar een juwelier, verzamelaar of verkoopsite.

Uw verzameling munten te verkopen?

Wanneer u direct de waarde van uw munten op uw rekening wilt ontvangen, kom dan bij ons langs voor een taxatie. Als de prijs u bevalt dan betalen wij de waarde direct op uw bankrekening uit!

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.