Muntenverzameling verkopen tegen de beste prijs? | Inkoop Goud Gouda

Muntenverzameling verkopen

Nu is het moment om jouw muntenverzameling te verkopen

Munten verzamelen kan een prachtige hobby zijn maar soms ben je toe aan iets nieuws en wil je jouw muntenverzameling verkopen. Dat kan uiteraard bij Juwelier Jos van Inkoop Goud Gouda. Ook wanneer je de muntenverzameling bijvoorbeeld hebt verkregen als een erfenis dan kunnen wij je alles vertellen over de munten. Natuurlijk zorgen wij ook voor een professionele taxatie en bieden we je daarna de beste prijs. 

Wij kopen alle munten

Binnen een verzameling van munten zal je ongetwijfeld verschillende munten tegenkomen. De ene zal wellicht meer waard zijn dan de ander maar wanneer je de munten wilt verkopen ben je bij ons zeker aan het goede adres. We kopen zowel gouden als zilveren munten maar ook buitenlandse munten zoals de Krugerrand of Maple Leafs kun je aan ons verkopen. Meer informatie over het verkopen van losse munten zoals de Gouden Maple Leaf of een gouden tientje vind je op onze website. 

Een eerlijke prijs voor jouw verzameling munten 

Wanneer je besluit om jouw muntenverzameling aan ons aan te bieden, zal onze expert tijd maken om al je munten te taxeren. Per munt bekijken we de echtheid en hoeveel karaat de munt is. Bij zilveren munten bepalen we de hoogte van het zilvergehalte in de munt. Daarna wegen we de munten en checken we de goud en zilverkoersen. Aan de hand van deze koersen kunnen wij de exacte prijs voor jouw muntenverzameling vaststellen. 

Tevens nemen we ook de verzamelwaarde van jouw munten mee in onze taxatie. Soms kan het zijn dat de nominale waarde van jouw munten lager ligt dan de waarde voor een verzamelaar. Onze ervaren experts kunnen je hier alles over vertellen. Je bent tijdens de taxatie uiteraard altijd aanwezig en je mag overal meekijken. Daarnaast kun je al je vragen stellen aan onze medewerkers. 

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

De beste prijs voor jouw verzameling 

Wanneer de taxatie is afgerond krijg je van ons een aanbod. Daarin geven we aan voor hoeveel geld we jouw muntenverzameling willen inkopen. Daarna kun je besluiten of je akkoord gaat met ons aanbod. Ga je akkoord? Dan kunnen we je direct betalen en. maken het geld over naar je rekening. 

Wil je liever een sieraad uitzoeken in onze winkel? Dan mag uiteraard ook. Krijgt dan van ons zelfs 20% extra bestedingsruimte voor een sieraad uit onze collectie. Weet je nog niet precies wat je wil? Dan kunnen we je een waardebon bieden. Deze blijft onbeperkt geldig in onze winkel. Je kan dan later een mooi sieraad komen uitzoeken. 

Afspraak maken voor een taxatie?

Wil je een afspraak maken om jouw verzameling te laten taxeren door onze experts? Dat kan direct via onze online agenda. Je weet dan zeker dat wij voor je klaarstaan en alle tijd hebben om jouw muntenverzameling te bekijken en te taxeren. We zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 en op zaterdag tot 16:00. Op zondag zijn wij gesloten. 

Het verkopen van een muntenverzameling is een bijzondere keuze, zeker als het een verzameling is die al jaren bij je is. Onze medewerkers houden altijd, waar mogelijk, rekening met jouw wensen en gaan uiterst voorzichtig om met de munten.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Veelgestelde vragen over muntenverzameling verkopen

Wat moet ik meebrengen tijdens de taxatie van mijn muntenverzameling?

Uiteraard moet de muntenverzameling zelf worden meegebracht maar ook een ID-bewijs is nodig wanneer je de munten daadwerkelijk aan ons wil verkopen. Vergeet dus niet je ID-bewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart mee te brengen. 

Hoe bepalen jullie de prijs van mijn muntenverzameling?

De prijs van de muntenverzameling bepalen we per munt. Dit is afhankelijk van het edelmetaal waarvan de munt is gemaakt en het gewicht.