Gouden horloge verkopen

Het kan zijn dat u een gouden horloge heeft geërfd, gekregen of zelf hebt gekocht. Het kan zijn dat uw gekochte gouden horloge niet meer bevalt, dat het geërfde horloge stilstaat en niet meer te repareren is. Of dat u liever toch een ander sieraad zou willen hebben. U kunt uw horloge laten taxeren en het bewaren als investering, maar u kunt ook  besluiten het gouden horloge te verkopen.Wij leggen u uit hoe wij de waarde van uw gouden horloge berekenen en wat uw opties zijn na de verkoop.

Hoe gaat de verkoop van een gouden horloge in zijn werk?

Als u uw gouden horloge bij ons ter verkoop aanbiedt zullen wij eerst kijken of de kast en de band van het horloge van goud zijn. En van hoeveel karaat goud de kast en de band zijn vervaardigd. Er zijn gouden horloges, die gemaakt zijn van 14 en 18 karaat goud. Ook komt 8 karaat wel eens voor.

Dan demonteren wij het horloge en nemen wij het uurwerk uit de kast. Dan wordt het “casco” horloge – dus alleen de kast en de band – gewogen en naar gelang het gewicht en het karaatgehalte wordt de waarde berekent.

Direct de waarde van uw goud berekend, direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Wat zijn mijn opties na de verkoop van mijn gouden horloge?

Nadat het bedrag berekent is heeft u drie opties: wij kunnen het bedrag direct op uw rekening storten, u gebruikt het bedrag voor de aankoop van een nieuw sieraad óf u ontvangt een cadeaubon. Koopt u dit nieuwe sieraad op het moment dat u het gouden horloge heeft ingewisseld, dan geven wij 20% van de waarde aan u cadeau. Wilt u nog nadenken over wat u wilt doen met het bedrag dan geven wij u een cadeaubon ter waarde van het berekende bedrag. U kunt dan later nog eens op uw gemak terug komen in de winkel of onze website bekijken voor een sieraad naar uw wens.

Uniek sieraad laten maken van uw oud goud

Overweegt u ook eens om van het goud van uw horloge één of meerdere sieraden te laten maken. Zeker een heren horloge weegt veel en van het gewicht van het goud is het zeker mogelijk om voor meerdere familieleden een sieraad te maken. Zeker als het een erfstuk betreft is het een mooie gedachte dat de volgende generatie of generaties een deel van het gouden horloge bij zich kunnen blijven dragen.

Een as sieraad laten maken uw erfstuk

Als laatste optie kunt u denken aan het laten maken van een assieraad. In een assieraad wordt een askamer gemaakt waarin de as van uw overleden dierbare geplaats kan worden. Hoe mooi is het als naast een uniek sieraad van uw erfstuk ook de as een bestemming kan krijgen.

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

Wat gebeurt er met het uurwerk en het gouden horloge na verkoop?

Het uurwerk wordt door ons voor zover mogelijk gerecycled. Het goud van uw gouden horloge wordt door ons omgesmolten en verwerkt tot fijn goud. Dit fijn goud wordt weer gebruikt om nieuwe sieraden mee te vervaardigen. Wij werken graag duurzaam en hebben dan ook het fairtrade keurmerk.

Maak vandaag nog een afspraak

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.