Goudkoers | Verkoop nu je oude goud | Eerlijke prijs & direct geld!

Goudkoers

Goud is een van de meest gewilde edelmetalen op aarde en sinds honderden jaren wordt goud als handels- ruil-  en betaalmiddel gebruikt. Tegenwoordig wordt goud gezien als een veilige haven die vele stormen kan doorstaan en waarvan de waarde redelijk stabiel blijft. 

Maar wat betekent “goudkoers” eigenlijk?

Het woord geeft het min of meer al aan, het gaat om de koers van goud. De goudkoers geeft de actuele prijs van goud aan. Nu is actueel toch wel een betrekkelijk woord, want de goudkoers veranderd constant. De goudkoers is elke minuut van de dag weer anders. Er zijn vele internetpagina’s waarop de goudkoers in de gaten gehouden kan worden.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Hoe komt de goudkoers tot stand?

De goudkoers is onderhevig aan vraag en aanbod op de wereldmarkt zoals dit ook het geval is bij elke andere grondstof. De wereldmarkt heeft verkopers en kopers en elke partij heeft zijn eigen prijs. De prijs die ontstaat tussen beide partijen heet de middenprijs en die zult u ook zien op een van de vele internetpagina’s die de goudkoers aangeven.

Men kan de beweging van de goudkoers in de gaten houden op de wereldwijde beurzen. Het enige moment wanneer de goudkoers niet veranderd is in het weekend, dan zijn namelijk de beurzen gesloten. 

Wat kan de goudkoers beïnvloeden?

De vraag naar goud kan komen uit de verschillende industrieën, de sieradenbranche en beleggers in goud. De kosten voor de winning van goud uit de natuur spelen ook een rol mee in de goudkoers. Behalve deze factoren kunnen oorlog, natuurrampen, een economische crisis en economische onzekerheid de prijs van goud sterk beïnvloeden. 

Kijkend naar de afgelopen twee jaar is het niet verbazingwekkend dat de goudprijs steeds grotere hoogten bereikt. 

Hoe wordt de goudkoers uitgedrukt?

De goudkoers wordt uitgedrukt in Troy ounce of in kilogram goud. De Troy ounce weegt 31.1034768 gram – dit betekent dat er 32,1507466 Troy ounces in een kilo zitten. De uitdrukking Troy ounce dateert al van de 15e eeuw en is wereldwijd aangenomen als de standaard voor de handel in goud.

Gouden ringen van een gouden horloge of erfstuk

Welk goud wordt verhandeld op de beurs?

Dit lijkt misschien een vreemde vraag – u zou kunnen denken “goud is toch goud”?

Toch is dit niet helemaal waar aangezien de handel in goud op de beurzen gaat over puur goud – dus 100% goud.
Iedereen heeft wel eens gehoord van 9, 14, 18 en 22 karaat goud. Dit betekent dat deze karaten gemengd zijn met andere edelmetalen om tot deze karaatwaarden te komen. Hoe lager het karaat hoe minder puur goud er in de legering aanwezig is. 

Kan ik de goudkoers aanhouden als ik mijn gouden sieraden wil verkopen?

Ja, dat kunt u zeker maar alleen als richtlijn. Zoals in de paragraaf hiervoor vermeld bestaan de meeste sieraden uit verschillende legeringen met goud. Zo bevat 14 karaat goud maar 58,5% goud en zal bij verkoop van uw gouden sieraden ook 58,5% aan goudgehalte berekend worden. 

Tevens wordt het gewicht van de edelstenen, voor zover aanwezig, van het totale gewicht afgetrokken en zal de juwelier een kleine commissie berekenen. Het bedrag dat overblijft zal direct naar u worden overgemaakt.

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.