Goud Verkopen – Advies Van Dé Goudspecialist - Inkoop Goud in Gouda

Goud Verkopen – Advies Van Dé Goudspecialist

Heeft u thuis nog gouden sieraden of voorwerpen liggen waar u geen gebruik meer van maakt? Wellicht nemen ze enkel ruimte in beslag in uw woning. In dat geval zou u ervoor kunnen kiezen om uw goud te verkopen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

Om te beginnen dient geconstateerd te worden of het goud echt is en met hoeveel karaat goud we te maken hebben. Vervolgens wordt het goud gewogen, en berekenen wij de waarde op basis van de actuele goudkoers.

Wilt u meer weten over de stappen die komen kijken bij het verkopen van uw gouden sieraden? Dan bent u aan het juiste adres gekomen. Wij informeren u namelijk graag over alles wat er te weten valt over goud verkopen!

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.

Goud verkopen?

Uw goud verkopen – Volg ons stappenplan

De kans is groot dat u zelf geen goud kenner bent. Daarom is het van belang dat u zich verdiept in enkele zaken alvorens u het goud gaat verkopen. Laten we eens gaan kijken welke relevante zaken er spelen bij de verkoop van goud.

Goudbaar

Stap 1: Controleren op echtheid en karaat vaststellen

Weet u niet helemaal zeker of het gouden sieraad dat u bezit echt is? Dan zijn er een aantal zaken die u kunnen helpen om het product te controleren op echtheid. Heeft het sieraad of voorwerp sporen van oxidatie of ziet u kleurverschil op slijtageplekken? Dan is het hoogstwaarschijnlijk geen echt goud.

Ook kunt u kijken naar het keurmerk. In veel gevallen is goud voorzien van een keurmerk. Dit geeft aan met hoeveel karaats goud u te maken heeft. Onderstaand een beknopt schema met de meest voorkomende keurmerken.

Goud keurmerken

Het kan zijn dat het sieraad geen keurmerk meer bevat, bijvoorbeeld vanwege slijtage. Dan nog kunt u te maken hebben met echt goud. In dat geval schieten onze professionals u graag te hulp.

Om met zekerheid te kunnen vaststellen of we te maken hebben met echt goud, adviseren wij u om langs te komen bij ons in de winkel.

Stap 2: Goud wegen

De winst die voor u te behalen valt met de verkoop van uw goud, is grotendeels afhankelijk van het gewicht. Wanneer u bij ons langskomt om uw goud te verkopen, gebruiken wij een zeer nauwkeurige weegschaal om het gewicht te bepalen.

Eventuele stenen of andere accessoires worden verwijderd, aangezien deze niet meegerekend worden in het gewicht van het goud.

Afhankelijk van het karaat, hangen er diverse prijskaartjes aan het aantal gram goud dat u bezit. Onze kenners informeren u nauwkeurig over de actuele waarde van het goud en de mogelijkheden die wij u te bieden hebben.

Stap 3: Wij berekenen de waarde van uw goud

Op basis van het gewicht en het karaat van uw sieraad, maken wij een berekening voor u. Hier zal uitkomen voor hoeveel geld u het goud aan ons kunt verkopen. U bent uiteraard niet verplicht tot verkoop. Wanneer het aanbod u te laag is of omdat het sieraad emotionele waarde heeft, waarvan u nog geen afstand wilt doen, neemt u deze gewoon weer mee naar huis. Toch uw goud verkopen? Wij garanderen u een eerlijke prijs.

Wenst u reeds een indicatie van de prijs die wij u te bieden hebben op basis van het gewicht van uw goud? Bereken het via onderstaande tool.

Direct de waarde (indicatie) van uw goud berekend,direct uitbetaald.

Bereken eenvoudig de waarde (indicatie) van uw goud aan de hand van het gewicht in gram.

Wat gebeurt er met het goud dat u aan ons verkoopt?

Verkoopt u ons een gouden sieraad dat voor u veel emotionele waarde heeft gehad? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd wat er vervolgens met uw sieraad gebeurt. Het door uw ingeleverde goud zal worden omgesmolten. Daarna kan het verwerkt worden in nieuwe sieraden. Een nieuw sieraad dat voor een nieuwe eigenaar weer veel bijzonders kan betekenen. Dat is toch een mooie bestemming, vind u ook niet?

Gouden munten

Uw goud gebruiken voor een nieuw sieraad?

Niet alleen de verkoop van goud maar ook het inwisselen van goud behoort tot de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld voor de waarde van uw goud een nieuw sieraad uitkiezen in onze winkel. Ook kan de waarde worden ingezet voor het maken van een geheel nieuw, uniek sieraad.

Smeltverlies

Bij het omsmelten is er altijd sprake van een klein verlies aan goud, dit noemen we ook wel het smeltverlies. Dit gebeurt onder andere omdat onzuiverheden uit het goud worden verwijderd. Met dit smeltverlies wordt reeds rekening gehouden bij de prijsindicatie die wij u bieden. Zo berekenen wij een smeltverlies van 5 procent over het totale gewicht van uw gouden sieraad.

Goud baren

Diverse soorten goud verkopen

Wellicht vraagt u zich af welke vormen van goud u allemaal kunt verkopen. Het antwoord is kort en simpel; alles! Zolang er sprake is van echt goud, van 8 karaat of hoger, houden wij ons aanbevolen. Onderstaand enkele voorbeelden.

– Sieraden

Het meest voor de hand liggende gouden product dat u kunt verkopen is een sieraad. Een gouden ring die u ooit heeft gekocht of misschien wel een erfstuk dat al jarenlang in de familie is. Of het nu een ring, een armband, een ketting of iets anders is, indien u het wenst te verkopen helpen wij u graag verder.

– Munten

Bent u zelf of wellicht een oud familielid een verzamelaar geweest van gouden munten? Dan zou u hier nog best eens wat geld aan kunnen verdienen. Vooral de kwaliteit en het jaartal van de munt zijn relevante aspecten om de waarde te kunnen vaststellen.

– Overige gouden producten

Zoals reeds benoemd kunt u in principe ieder gouden voorwerp verkopen. Heeft u bijvoorbeeld ooit op een veiling een gouden kroontje gewonnen? Of bent u misschien in het bezit van een gouden tand? Ook dit soort producten kunt u prima verkopen.

Waarom bij ons goud verkopen?

Heeft u ook een gouden sieraad, munt of voorwerp die u graag wenst te verkopen? Dan nodigen wij u van harte uit om eens bij ons langs te komen in de winkel. Onze experts kunnen het goud vrijblijvend voor u bekijken en taxeren. Bovendien bent u bij ons te allen tijde verzekert van een eerlijke prijs.

Wij maken goud verkopen dus heel eenvoudig! Zien we u snel in onze winkel? 

Maak vandaag nog een afspraak en kom naar onze winkel in Gouda

Selecteer de voor u gewenste datum en tijd. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] of bellen naar 0182 – 786 338.