Archief Nieuws - Inkoop Goud Gouda

Blijf op de hoogte

30.05.2021

Het probleem van extreem ondoorzichtige aders in goud eindelijk opgelost

Goud is, ondanks al zijn geweldige toepassingen, niet in overvloed aanwezig in de bovenste lagen van de aarde. Voor elke ton vlokkenmateriaal is er naar schatting 0,004 gram edelmetaal.

Op de een of andere manier zijn er echter gebieden die een overvloed aan “rijkdom” – oververrijking, in de wetenschappelijke taal bevatten. Hoe deze goudaders zich vormen in zo’n korte tijd als dagen van hydrothermische systemen die slechts sporen van het mineraal bevatten, is een geologisch mysterie geweest.

Het is het antwoord dat nu een van de meest waarschijnlijke indicaties heeft: het scheiden en klonteren van vetdeeltjes in de wrongel.

25.05.2021

Goudprijs naar hoogste punt sinds januari

De spotprijs van goud, dat meestal als een dekking tegen stijgende inflatie wordt gezien, is vrijdag voor het eerst naar zijn hoogste niveau sinds januari gestegen. Beleggers reageerden afgelopen week en vrijdagavond nerveus op signalen van een snel aantrekkende inflatie. De angst is dat centrale banken hun rentes zullen verhogen, wat doorgaans slecht is voor aandelen. Goud reikte vrijdag tot boven $1888 per troy ounce (31,1 gram).

21.02.2021

Zilverprijs schiet naar hoogste peil in 8 jaar

Een deel van het Reddit-leger kleine beleggers stort zich op zilver. Al zijn de meningen in deze community erg verdeeld. ‘De aandacht mag niet afgeleid worden van GameStop.’

Terwijl Wall Street eind vorige week nog groggy was van de succesvolle aanval die een leger kleine beleggers via het Reddit-forum r/wallstreetbets op shorters in de spelletjesretailer GameStop GME-56,19% inzette, was een deel van het legioen al druk bezig met het volgende doelwit: zilver. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op tijd.be.

21.02.2021

‘Koop bitcoin (BTC) en verkoop je goud, want iedereen laat goud vallen’ aldus MicroStrategy CEO

Bitcoin (BTC), het digitale goud, versus het traditionele edelmetaal goud. Het is een discussie die in de loop van 2020 steeds vaker voorkwam tussen traditionele investeerders en investeerders van de nieuwe garde. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf dat voor meer dan een miljard dollar aan bitcoin kocht; MicroStrategy, verwacht dat goud een enorme leegstroom gaat zien. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op crypto-insiders.nl.

 

04.02.2021

Rally in zilver lijkt alweer voorbij

De opzet van de Reddit-beleggers om de zilverprijs omhoog te krijgen lijkt dinsdag geen vervolg te krijgen. De prijs voor het edelmetaal daalt. Dinsdag bij het sluiten van de aandelenbeurzen in Europa kost een troyounce (31,1 gram) afgerond $26,72. Dat is 8% minder dan maandag.

Die dag schoot de zilverprijs tijdens de handelsdag omhoog tot $30 per troyounce, een niveau wat al sinds 2013 niet meer gezien was. Na de spectaculaire stijging van het aandeel GameStop richtten beleggers op internetforum Reddit maandag hun pijlen op de markt voor het edelmetaal zilver. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op fd.nl.

01.02.2021

Recordhoeveelheid goud naar ETF's in 2020

Er is het afgelopen jaar een recordhoeveelheid goud aan de voorraden van ETF’s toegevoegd. De goudvoorraden van deze fondsen stegen in 2020 met 877 ton naar een record van 3.752 ton, goed voor een marktwaarde van meer dan $200 miljard. Vooral in de Verenigde Staten nam de belangstelling goud toe, maar ook in andere werelddelen stegen de goudvoorraden van ETF’s. De belangstelling voor goud was begin vorig jaar al substantieel door de uitzonderlijk lage rente. Door de coronacrisis ging de vlucht naar het edelmetaal in een hogere versnelling. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op geotrendlines.nl.

01.02.2021

Goud zoekers langs de rivier.

Goud zoekers langs de rivier.
Luang Prabang, Laos
De machtige Mekong rivier brengt in zijn stroom heel veel zand en stenen mee, maar ook op sommige plaatsen goud en edelstenen, deze vrouwen waren langs de rivier vooral op zoek naar edelstenen. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op columbusmagazine.nl.

27.01.2021

Zilvergekte koelt af na ingrijpen marktwaakhonden

De grondstoffenbeurs CME verstrengt de voorwaarden om in afgeleide producten van zilver te beleggen nadat de zilverprijs door speculatie zijn hoogste peil in acht jaar bereikte.

De futureprijs voor zilver steeg van circa 25 dollar per ons donderdag naar meer dan 30 dollar in de loop van maandag, of een stijging met 20 procent op circa twee handelsdagen. Dat is het hoogste peil in acht jaar. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op businessam.be.

24.01.2021

Zilver in de spotlights

Afgelopen week is er in de media bijzonder veel gepubliceerd over speculaties door internetforum Reddit op Wall Street. Onder andere over de koersexplosies van computerspellenwinkelketen GameStop en bioscoopketen AMC.
De aandacht van gokkers lijkt zich nu te verleggen naar de zilverprijs. Dat valt vandaag te lezen in een artikel op iex.nl.

BEL ME NU
+
Bel mij!